O-STA

Globalni izvajalec profesionalnih varnostnih storitev IBM X-Force red bo ponudil storitve na podlagi Qualys-ove platforme

11.12.2018
Qualys, vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

obvešča javnost, da bo kmalu prihajajoča storitev IBM -Force Red Vulnerability Management Services (VMS) temeljila v veliki meri tudi na Qualys-ovi varnostni platformi v strežniškem oblaku.

IBM X-Force Red ima globalno omrežje okoli 2000 velikih in pomembnih strank, za katere opravlja varnostne storitve kot zunanji izvajalec. V okviru storitev bodo IBM-ovi strokovnjaki v okolja strank nameščali tudi Qualys Cloud Agent-e in Qualys Cloud Apps-e. Kombinacija Qualys-ovega neprekinjenega spremljanja strankinega okolja in obsežne izkušnje IBM-ovih strokovnjakov bo omogočila hitro identifikacijo, razvrščanje in sanacijo strankinih najbolj kritičnih ranljivosti.

X-Force Red bo izkoristil Qualys-ovo platformo tudi za varnostno in skladnostno analizo kot IoT povezanih avtomobilov ter za testiranje omrežij in aplikacij.

Citati

Charles Henderson, globalni manager X-Force Red: "This partnership provides organizations a cost-effective, automated vulnerability identification, prioritization, and remediation program. And, since we offer X-Force Red VMS in conjunction with our X-Force Red penetration testing services, organizations get the full scope of top level offensive security - from automated scanning to manual testing - to find every not-yet-known vulnerability."

Philippe Courtot, CEO, Qualys: "IBM X-Force Red helps the largest enterprises in the world securely create and implement DevSecOps practices to accelerate digital transformations. This expanded relationship equips IBM X-Force Red with an unprecedented level of global visibility that allows them to proactively protect organizations against cyber-attacks."

Globalna vidljivost v pičlih dveh sekundah

Qualys je pred kratkim implementiral pasivne mrežne senzorje, ki omogočajo Qualys-ovi varnostni platformi neposreden in izredno hiter dostop do mrežne analitike. Na nedavni predstavitvi so demonstrirali 2-sekundno odzivnost spremljanja globalno distribuirane hibridne infrastrukture s fizičnimi postavitvami na več lokacijah po svetu, več po svetu razpršenimi strežniškimi oblaki in virtualnimi okolji, okolji s kontejnerji in Kafka gručami, ter mobilno delovno silo.

Stranke in storitveni izvajalci lahko dobijo takojšen in trajen pregled na celotno informacijsko infrastrukturo, ne glede na obseg. Prilagodljive dinamične preglednice omogočajo nadzor varnosti in skladnosti iz ene centralne točke, globalno odkrivanje IT sredstev in upravljanje inventarja z dvosmerno CMDB sinhronizacijo, prepoznavanje ogroženih sredstev in nadzor dostopa do omrežja (NAC).

Neposredna integracija pomeni tudi, da bi bilo mogoče nadzirati drugače nekontrolirane naprave kot so IoT.

Novi pasivni senzorji Passive Network Sensor (PSN) so sedaj enakovreden del Qualys-ove družine senzorjev in zunanjih konektorjev do strežniških oblakov. Senzorji zagotavljajo popolno vidljivost v hibridna okolja, delo s Qualys-ovo varnostno platformo v oblaku je mogoče od koderkoli. Senzorji omogočajo oddaljeno nameščanje, centralno upravljanje in samodejno posodabljanje. Kombinacija pasivnih in aktivnih senzorjev zbira vse podatke o obratovanju okolja v skoraj-realnem-času.

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.qualys.com/company/newsroom/news-releases/usa/qualys-and-ibm-x-force-red-to-help-organizations-identify-prioritize-and/

### ### ###

O podjetju Qualys

Qualys je vodilni ponudnik kot storitev dostavljenih rešitev za upravljanje z IT varnostnimi tveganji in skladnostjo. Podjetje je zmožno zagotoviti postavitev servisne storitve SaaS v le nekaj urah kjerkoli v svetu, s tem lahko strankam omogoči sproten in nenehen nadzor nad varnostjo in skladnostjo.

Qualys dobavlja rešitve za varnostno revizijo in upravljanje z ranljivostmi za organizacije vseh vrst in velikosti, katerih cilj je varovati dragoceno poslovno platformo in ublažiti tveganja. QualysGuard je vodilna rešitev podjetja, je storitev za zaščito informacijskih omrežij, samodejno izvajanje varnostnih revizij in zagotavljanje podpore pri ohranjanju skladnosti, ki proaktivno in samodejno prepoznava varnostne ranljivosti, ugotovi na katera informacijska sredstva lahko vplivajo, in zagotavlja podporo pri celotnem postopku sanacije teh ranljivosti. Uporablja jo več kot 6000 organizacij v 10 državah, vključno z večino iz seznama Fortune Global 100. QualysGuard izvede več kot milijardo IP revizij na leto.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.qualys.com/

Dodatne informacije:
Matic Knuplež, Product Manager
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com