O-STA

McAfee je SIEM leader

13.12.2018
McAfee, vodilni dobavitelj varnosti z najobsežnejšo ponudbo vseh vrst rešitev za zaščito vseh vrst in velikosti strank, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

objavlja, da je Gartner na podlagi vizije in zmogljivosti celotnega podjetja in odgovarjajoče produktnega oddelka McAfee že osmo leto zapored uvrstil v razdelek vodilnih ponudnikov SIEM rešitev "Gartner Magic Quadrant for Security Information and Event Management".

Gartner: "SIEM leader je proizvajalec, čigar produkt tesno sledi zahtevam in potrebam strank s tega tržnega področja. Istočasno so to zgolj podjetja z uspešnimi namestitvami, zadovoljnimi strankami, znatnim deležem na tržišču in stalnim prihodkom od teh produktov. Ob izpolnjevanju trenutnih potreb mora biti leader tudi vizionar, ki je inovativen ponudnik na tržišču in je sposoben hitro se odzvati na nove potrebe ali jih predvideti in hitro implementirati."

Za kopijo Gartnerjevega SIEM poročila se prijavite tukaj: https://www.mcafee.com/enterprise/en-us/solutions/lp/gartner-siem.html

Mcafee Enterprise Security Manager (Mcafee ESM 11)

McAfee ESM 11 omogoča varnostnim analitikom hitreje ovrednotiti in za obdelavo razporediti varnostno pomembne dogodke oz. anomalije, jih preiskati in ustrezno ukrepati, hitreje in na bolj primeren način. Na podlagi tega je lahko v veliko pomoč pri upravljanju varnosti, tveganj in skladnosti. Vse to je mogoče na podlagi naprednih tehnologij obdelave masovnih količin podatkov za hitrejše iskanje, zmogljivost in rast glede na potrebe. ESM 11 je možno integrirati oz. uporabljati skupaj z novejšimi rešitvami McAfee Behavioral Analytics, McAfee Investigator, McAfee Advanced Threat Defense ter McAfee Active Response, ki kombinirajo masovne obdelave, strojno učenje, napredno analitiko in proaktivni lov na še neodkrite grožnje, aktivne napade in morebitna druga tveganja.

Citat

Raja Patel, direktor korporacijskih rešitev, McAfee: "We are proud to be recognized for the eighth consecutive year by Gartner and believe it marks our exceptional performance in enabling effective cybersecurity operations. Investing in solutions for the security operations center (SOC) is a key part of McAfee's strategy to offer customers the most advanced and robust control points of a modern cybersecurity architecture-device and cloud-with actionable threat intelligence, analytics and orchestration enabled by an open ecosystem."

McAfee: 2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for Security Information and Event Management

McAfee je že pred časom sporočil, da po Gartnerjevih ocenah objavljenih mnenj strokovni uporabniki za zbiranje, hranjenje in analizo varnostnih dogodkov v sistemu najraje izberejo McAfee rešitev SIEM, zato so McAfee razglasili za "2018 Gartner Peer Insights Customers' Choice for SIEM".

Pohvala na podlagi mnenj in ocen končnih strokovnih uporabnikov s praktičnimi izkušnjami nabave, umeščanja ali uporabe te vrste rešitev.

"Gartner Peer Insights Customers' Choice" - je priznanje za proizvajalce določene vrste rešitev, ki se ga podeli na podlagi potrjenih mnenj končnih strokovnih uporabnikov. Pri tem se upoštevajo ne samo ocene posameznikov, temveč tudi število mnenj o produktu. Gartner zagotavlja kvaliteto in nevtralnost izbora tako, da zahteva po posameznem produktu vsaj 50 mnenj od različnih uporabnikov, ki so ga ocenili z vsaj 4.2 zvezdicama, šele potem je lahko razglašen kot "Customer's Choice".

Preberite objavo na:

https://www.gartner.com/reviews/customers-choice/security-information-event-management

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

" http://www.mcafee.com/uk/about/newsroom/index.aspx

### ### ###

O podjetju McAfee

McAfee, je eden od vodilnih in predvsem največjih ponudnikov celostne palete varnostnih rešitev za zaščito podatkovnih povezav od končne naprave do strežniškega oblaka v svetovnem spletu. To sproti dokazuje z velikim tržnim deležem in širokim naborom izdelkov. Preverjeni proaktivni varnostni produkti in storitve vseh vrst - zaščita končnih točk, spletnega prometa, storitev in strežniških oblakov, preprečevanje vdorov, SIEM ter druge varnostne rešitve in storitve v oblaku so namenjene zaščiti sistemov, omrežij in posameznih računalnikov ter prenosnih naprav. Z v hiši razvitimi inovativnimi rešitvami za domače uporabnike, podjetja, javne organizacije in ponudnike storitev se zagotavlja informacijska varnost, skladnost, preprečuje prekinitve v poslovanju, ohranja integriteto poslovnih podatkov, odkriva ranljivosti, nadzira in izpopolnjuje varnost sistemov.

Kupci rešitev podjetja McAfee so največje vladne organizacije in mednarodne korporacije, a tudi milijoni domačih uporabnikov in družinskih podjetij. Za podjetjem je dolgoletna tradicija, ime McAfee se pojavlja že leta 1987 kot prva komercialna proti-virusna rešitev. Iz tega ustanovljeno podjetje je prevzel Intel leta 2011 in ga preimenoval v Intel Security, nakar so postopoma ukinjali ime blagovne znamke, a leta 2017 se izloči iz te korporacij in postane spet McAfee. McAfee se ne da, vedno je bil tukaj in še dalje bo.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.mcafee.com/

Dodatne informacije:

Matic Knuplež, Product Manager
matic.knuplez@real-sec.com

REAL security d.o.o.
Žolgarjeva ulica 17
2000 Maribor
tel.: 02 234 74 74
http://www.real-sec.com
info@real-sec.com