O-STA

IZŠTEKAJMO SE! ...vsaj za en dan

Dan brez tehnologije na Osnovni šoli Danile Kumar Ljubljana

Učenci in učitelji Osnovne šole Danile Kumar v Ljubljani smo se odločili, da se za en dan "izštekamo" od novodobne tehnologije, ki agresivno prodira v vse pore našega življenja in nam prikrito krni pristne stike.

Kljub temu, da na šoli že od nekdaj velja zelo omejena, usmerjena ter zgolj namenska uporaba sodobne tehnologije, smo se odločili, da se ji za en dan povsem odpovemo. Tik pred božično-novoletnimi počitnicami, natančneje v četrtek, 20. decembra 2018, bomo v pedagoškem procesu izklopili računalnike, tablice, mobilne naprave in pametne table ter skupaj raziskovali, kaj vse lahko počnemo, ko smo "izštekani".

Učencem in posredno staršem želimo sporočiti, da še vedno obstaja veliko lepih trenutkov, zabavnih dogodivščin in prijetnih klepetov tudi izven sveta, ki ga ponuja novodobna tehnologija. Naša želja je, da se resničnega sveta in pristnih odnosov čim večkrat zavedo tudi v prihajajočih praznično obarvanih počitnicah, ki naj bodo namenjene druženju ob igranju družabnih iger, peki piškotov, ustvarjanju novoletnih voščilnic ali pa skupnemu odhodu na sprehod oz. druženju v naravi.

Verjamemo, da še znamo, tako otroci kot odrasli!