O-STA

Sprejem za mlade velenjske športnike, ki odhajajo na zimske mednarodne igre šolarjev v Lake Placid

Velenje, 3. januar 2019 - V mestni hiši smo danes dopoldan pripravili sprejem za mlade velenjske športnike, ki v soboto odhajajo na zimske mednarodne igre šolarjev v Združene države Amerike, v mesto Lake Placid. Mestna občina Velenje podpira in spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na mednarodnih igrah športnikov že vrsto let, za kar so se udeleženci današnjega sprejema še posebej zahvalili.

Naši športniki že več let sodelujejo na letnih mednarodnih igrah, zimskih pa se letos udeležujejo šele drugič. Prvič so na zimskih mednarodnih igrah športnikov sodelovali leta 2016, ko je Jakob Jurjevec v Innsbrucku dosegel zlato medaljo v disciplini ski cross. Leta 1999 je letne igre organiziralo Velenje.

Letos bodo na zimskih mednarodnih igrah šolarjev velenjski športniki tekmovali v smučanju in deskanju. Na igre bodo odpotovali smučarji in smučarke: Nejc Zidarn, Vid Kotnik, Ida Preložnik, Zala Rauter, Lana Pušnik in Klara Zagoričnik skupaj s trenerjema Jakom Šuštaršičem in Urošem Zagoričnikom. Z njimi bosta odpotovala tudi vodja ekipe Katka Geršak in predstavnik Mestne občine Velenje Drago Martinšek, vodja Urada za družbene dejavnosti. Mestna občina Velenje je namreč že vse od leta 1994 članica Združenja mednarodnih iger šolarjev.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo športniki iz vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu in medkulturnem dialogu.