O-STA

Izgradnja Mestnega kolesarskega omrežja - vhod - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 7. januar 2019 - Mestna občina Velenje je uspešno kandidirala na javni razpis trajnostne mobilnosti za izvedbo operacije Mestno kolesarsko omrežje vzhod in že izvedla prvo povezavo. Decembra lani smo podpisali pogodbo o sofinanciranju operacije Mestno kolesarsko omrežje - vzhod (trajnostna mobilnost), na podlagi katere smo upravičeni do sofinanciranja izvedbe projekta s sredstvi državnega proračuna za kohezijsko politiko v vrednosti 485.103,70 evra, od tega je 85 % iz kohezijskega sklada in 15 % iz integralnega proračuna, kot slovenska udeležba. Načrtovana operacija bo v celoti stala predvidoma 1.072.543 evrov. Razliko bo zagotovila Mestna občina Velenje iz proračuna.

Za izgradnjo omrežja je bil izbran izvajalec Andrejc, d. o. o., za nadzor nad gradnjo pa PR Projekt, Rok Presečnik, s. p. Izvajalec je že izvedel prvo gradnjo, in sicer povezavo na Kidričevi cesti, kot dvosmerno kolesarsko stezo in pripadajočo površino za pešce v dolžini 326 metrov (fotografija v priponki), ki je bila decembra že predana v vzdrževanje koncesionarju, podjetju PUP, d. d.

21. decembra lani smo iz proračuna že prejeli prvo nakazilo na odobreni zahtevek za sofinanciranje. Ostalih 12 kolesarskih povezav v okviru operacije bomo izvedli v letu 2019, in sicer do meseca novembra.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Kohezijskega sklada.