O-STA

AV-Comparatives : Approved Business Product Award' za FireEye Endpoint Security

FireEye je globalni ponudnik rešitev za samodejno forenzično analiziranje napadov in dinamično zaščito pred naprednimi spletnimi grožnjami, ki ga v Sloveniji uradno zastopa podjetje REAL security d.o.o.,

je objavil, da je na podlagi neodvisnih testiranj v realnem okolju z realnimi grožnjami AV Comparatives izpostavil rešitev Fireeye Endpoint zaradi zmogljive in zanesljive zaščite delovnih postaj. Rešitev je uspešno zaznala 99.3% groženj, še posebej pomembno pa je, da ni javila nobenega nepotrebnega alarma - false positive.

'False positives' in preobremenjeni varnostniki

Na področju informacijske varnosti v podjetjih že leta soočajo s pomanjkanjem strokovnjakov. Vse napovedi kažejo, da bo tako še naprej. Ker so ekipe IT in še posebej za varnost odgovorne skupine že tako ali tako premajhne in preobremenjene, je pomembno, da so jim na razpolago rešitve, ki jih razbremenjujejo nepotrebnega dela. Ena od zelo zaželenih lastnosti je torej čim manj nepotrebnega alarmiranja z kolikor se le da avtomatiziranim razreševanjem dvomov.

Da se rešitev v zgoraj omenjenem testiranju prizna z 'Approved Business Product Award' mora, ob drugih zahtevah kakovosti, doseči vsaj 90% uspešnost v testih 'Malware Protection Test' in 'Real-World Protection Test' v 4 mesecih testiranja in ne sme povzročati lažnih alarmov. Fireeye Endpoint ni povzročil lažnih alarmov, v testih pa je dosegel 99.7% in 99.3% uspešnost.

Več o FireEye Endpoint Security na: www.fireeye.com/endpoint

Izjava

Michelle Salvado, Endpoint Engineering, FireEye: "Attackers get better every day and differentiating the bad from the good is a constant battle. Adding to the detection challenge, security teams are almost universally short-staffed, and any time spent investing false positives takes away from pursing legitimate threats. FireEye's unique differentiator is the extensive intelligence gained from the front lines of cybersecurity, including responding to incidents, breach intelligence, and machine intelligence. Our focus is on integrating that intelligence to constantly improve our anti-malware engines, like our machine learning and behavioral analysis models, to detect the latest malicious techniques - and when FireEye Endpoint triggers an alert, our customers know it's worth investigating."

Avtor / prevod: Robert Lubej

Povezava do izvorne novice:

https://www.fireeye.com/company/press-releases/2018/fireeye-endpoint-security-earns-approved-business-product-award-.html

### ### ###

O podjetju FireEye Inc.

FireEye je globalni proizvajalec sofisticiranih varnostnih rešitev z več kot 1100 velikimi strankami iz vsega sveta vključno z več kot 100 podjetji iz seznama Fortune 500; med najbolj znanimi so Sallie Mae, Equifax, Juniper Networks, Heartland Payment Systems, San Francisco State University, Santa Barbara City College, idr.

Srce FireEye ponudbe je tehnologija izumljena v podjetju - na navideznih strojih temelječa varnostna platforma za sprotno zaščito pred najnovejšimi in najbolj sofisticiranimi grožnjami podjetjem in vladam po vsem svetu. Torej pred napadi, ki so sposobni izogniti se drugim bolj klasičnim varnostnimi rešitvam kot so požarne pregrade, IDS / IPS, protivirusne rešitve na prehodnih točkah ipd. Platforma FireEye Threat Prevention omogoča sprotno dinamično zaščito pred grožnjami brez uporabe vzorcev škodljivega prometa, pri čemer analizira in zaustavlja napade preko različnih vhodno-izhodnih poti, vključno s spletom, elektronsko pošto in datotekami, in na različnih stopnjah življenjskega cikla dolgotrajnega naprednega napada. Jedro platforme sta napredni virtualni pogon in dinamična varnostna analitika, ki skupaj omogočata prepoznavanje in blokiranje kibernetskih napadov v realnem času.

Več o podjetju najdete na spletnih straneh: http://www.fireeye.com

Dodatne informacije:

Robert Lubej, projektni vodja

robert.lubej@real-sec.com

REAL security d.o.o.

Žolgarjeva ulica 17

2000 Maribor

tel.: 02 234 74 74

http://www.real-sec.com

info@real-sec.com