O-STA

Zveza študentskih klubov Slovenije letos pripravlja že 14. škisovo štorkljo

Ljubljana, 1. 3. 2019 - Zveza študentskih klubov Slovenije (v nadaljevanju Zveza ŠKIS) letos že 14. leto zapored organizira projekt Škisova štorklja, ki je namenjen študentskim družinam. Projekt je razdeljen na dva dela, prvi del projekta predstavlja ustvarjalni likovni natečaj za otroke, drugi del pa bo potekal 20. marca 2019, ko bo potekal zaključni dogodek.

Škisova štorklja izpostavlja problematiko študentskih družin v Sloveniji in želi vplivati na aktivno vključevanje družin v širši družbeni prostor. Projekt vsako leto poteka v dveh delih. V prvi polovici marca poteka ustvarjalni likovni natečaj za otroke iz študentskih družin, na zaključnem dogodku, ki bo letos potekal 20. marca 2019 v enoti študentskega naselja v Rožni dolini v Ljubljani, pa bodo prispela dela tudi razstavljena. Poleg razstave bo v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije potekalo tudi predavanje za starše o osnovah prve pomoči za otroke, medtem ko bodo najmlajši uživali na zabavi.

Namen natečaja je v projekt aktivno vključiti otroke in hkrati spodbujati starše, da ustvarjajo z otroki ter tako kakovostno preživljajo skupni prosti čas. Vsa prispela dela bodo nagrajena.

"Študentske družine so pogosto socialno izključene, zato se jim s tem projektom želimo bolj približati in jih informirati o novostih, ugodnostih, ki jim jih nudi država. Letos smo še posebej veseli, da sodelujemo z Rdečim križem, ki bo poskrbel, da mladi starši pridobijo ali osvežijo svoje znanje ukrepov prve pomoči za otroke." je izpostavila Nika Bukovšek, vodja Odbora za socialo in zdravstvo na Zvezi ŠKIS.

Več informacij o projektu:

Nika Bukovšek,
vodja Odbora za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS
sociala@skis-zveza.si