O-STA

Blockchain Day na konferenci RISK 2019

Ljubljana, 6. marec 2019

V Laškem se bo med 20. in 21. marcem odvijala konferenca RISK 2019, ki že 14. leto zapored gosti najuglednejše mednarodne strokovnjake s področja informacijskih tehnologij. Letos pomembno vsebinsko mesto pri izboljševanju digitalne varnosti pridobiva tehnologija veriženja blokov, ki ji v okviru vzporednega programa 21. marca namenjajo celoten dan - Blockchain Day.

Letošnja, že 14 zaporedna konferenca RISK 2019, se bo odvijala med 20. in 21. marcem v konferenčni dvorani Thermane Park v Laškem. Dogodek, ki velja za enega največjih s področja informacijskih tehnologij v Jadranski regiji, vsako leto privabi več kot 600 vodilnih mednarodnih IKT strokovnjakov, in postreže z najaktualnejšimi temami s področja digitalne varnosti. Med najbolj pričakovanimi govorci so predstavniki zvenečih podjetij McAfee, FireEye, Forcepoint, Acronis, Carbon Black, Micro Focus, Check Point, Radware, F5, Netwrisk, Array Networks in mnogih drugih, stroka pa se bo obiskovalcem predstavila tudi v obliki interaktivnih delavnic, demo predstavitev in raznovrstnih diskusij.

"V 14-letih je RISK eksponentno rasel v dogodek današnjega kova, ki ni več zgolj konferenca, temveč postaja ultimativna platforma za izmenjavo znanj in izkušenj IKT stroke v Jadranski regiji in širše. Konferenca na enem mestu združuje IT strokovnjake, IT ponudnike, kolege in poslovne partnerje, s skupnim ciljem: da bi se drug od drugega naučili kaj novega in dobre prakse prenesli v svoje poslovanje. Program smo nadgradili z dogodkom Blockchain Day, ki je v celoti posvečen tehnologiji veriženja blokov. Ta odločitev je smiselna in naravna, saj konferenca že od svojih začetkov izpostavlja odlične ideje in inovacije, kar tehnologija veriženja blokov zagotovo je," pojasnjuje Alen Šalamun, CTO podjetja REAL security in glavni govorec na Blockchain Dayu.

RISK 2019 bo torej letos obiskovalcem postregel z novostjo. Tako se bo drugi dan v okviru vzporednega programa odvijal Blockchain Day, namenjen tehnologiji veriženja blokov in njeni uporabi za izboljševanje komunikacijske varnosti in varovanja podatkov. Dogodek v partnerski organizaciji društev Bitcoin društvo Slovenije, Blockchain Think Tank Slovenia, Blockchain Alliance Europe in European Blockchain Hub pod medijskim pokroviteljstvom enega najbolj znanih in kredibilnih spletnih portalov, Bitcoin.com, bo gostil priznane strokovnjake in blockchain podjetnike ter preko razprav in delavnic obiskovalcem predstavil priložnosti, ki jih nova tehnologija prinaša podjetjem.

Renato Uhl, organizator RISK 2019, konference Blockchain Day in CEO podjetja REAL Security, še dodaja "S tem, da smo tehnologijo veriženja blokov umestili v programsko shemo, želimo mladi industriji dati več legitimnosti, blockchain podjetjem in stroki pa priložnost, da se pokaže z inovativnimi rešitvami."

O organizatorju konference RISK 2019:

REAL security d.o.o. je distribucijsko svetovalno podjetje za računalniške rešitve in produkte svetovno priznanih proizvajalcev. Fokus podjetja je v tržnem segmentu celovitih varnostnih rešitev za podjetja, s poudarkom na produktih za varovanje pred vsemi vrstami računalniških napadov na podjetja, požarnimi zidovi, sistemi za alarmiranje in preprečevanje prikritih vdorov, nadzorom nad omrežji, preprečevanjem neprimerne uporabe in zlorabe interneta, varno izkazovanje identitete in celovitimi sistemskimi rešitvami za nemoteno poslovanje.

Več o podjetju na: www.real-sec.com 

Kontakt za medije RISK 2019 in Blockchain Day:

Samo Zavasnik
REAL security d.o.o.
Tel: + 386 2 234 7474
samo.zavasnik@real-sec.com