O-STA

Corsair Infrastructure Partners pridobil dolgoročne naložbe podjetja HarbourVest Partners

HarbourVest je investiral v tri sklade, ki jih upravlja CIP, namenjene prometni infrastrukturi.


NEW YORK- (BUSINESS WIRE) - Corsair Infrastructure Partners (CIP), globalno podjetje za infrastrukturne naložbe pod okriljem Corsair Capital (Corsair), je danes sporočilo, da je podjetje HarbourVest Partners (HarbourVest), vodilni institucionalni vlagatelj, ki je prisoten v mnogih naložbenih skupinah in regijah, vložilo kapital v tri nove sklade, ki jih upravlja CIP in so ustanovljeni za financiranje letalske, pristaniške oziroma cestne infrastrukture.

V začetku tega leta so novi skladi družbe CIP dokončno prevzeli deleže v treh platformnih podjetjih (družbi Vantage Airport Group, ki je usmerjena v razvoj letališč, avstralskem pristaniškem dobavitelju DP World Australia in španskem upravljavcu avtocest Itínere Infraestructuras) od različnih delničarjev, ki so prodajali svoje deleže, vključno z družbo Gateway Infrastructure Investments, ki jo upravlja CIP. Naložbe podjetja HarbourVest izvirajo iz dolgoročne baze institucionalnega kapitala, ki je namenjena podpiranju infrastrukturnih sponzorjev zasebnega kapitala, kot je CIP, ter bodo predstavljale pomembno vlogo pri izvedbi razvojnih strategij družbe CIP za vse tri platforme.

Hari R. Rajan, izvršni direktor družbe Corsair in vodja družbe CIP je izjavil: "Z navdušenjem pozdravljamo HarbourVest kot vodilnega vlagatelja v naših novih skladih. HarbourVest ima dober sloves in izkazuje odlične rezultate pri delu s komplementarji na področju infrastrukture. Veselimo se dolgotrajnega in produktivnega sodelovanja."

Kevin Warn-Schindel, izvršni direktor podjetja HarbourVest je dejal: "Z navdušenjem bomo sodelovali z družbo Corsair pri tej naložbi, saj verjamemo, da portfelj visokokakovostnih infrastrukturnih naložb ekipe Corsair, v kateri so izkušeni strokovnjaki za vlaganja, predstavlja privlačno investicijsko priložnost za našo infrastrukturno strategijo. Veselimo se sodelovanja z družbo Corsair in izvajalskimi ekipami za nadaljnji dolgoročni razvoj vseh platformnih naložb."

O Corsair Capital in Corsair Infrastructure Partners

Družba Corsair Capital je bila ustanovljena leta 1992 in je eden izmed vodilnih specializiranih vlagateljev na svetu. Corsair ima v lasti cenjeno platformo zasebnega kapitala, ki je doslej vlagala v skoraj vse podsektorje finančnih storitev, vključno z upravljanjem premoženja in sredstev, plačilne in finančne tehnologije, storitev, zavarovanja in bančnih storitev ter specializiranih financ. Od svoje ustanovitve dalje je družba vodila ali sodelovala pri vodenju naložb zasebnega kapitala v vrednosti 8 milijard dolarjev. V okviru družbe deluje tudi podjetje za sponzoriranje globalnih zasebnih naložb ter upravljanja naložb Corsair Infrastructure Partners, ki je bilo ustanovljeno leta 2015 in upravlja infrastrukturni sklad v vrednosti 2,9 milijarde dolarjev. Več informacij o Corsair Infrastructure Partners si lahko ogledate na www.corsair-infrastructure.com.

O HarbourVest Partners

HarbourVest je neodvisni globalni strokovnjak za naložbe na zasebnih trgih s 36 leti izkušenj in z več kot 58 milijardami dolarjev sredstev v upravljanju na dan 31. decembra 2018. Močna globalna platforma podjetja strankam ponuja investicijske priložnosti preko naložb v primarne sklade, sekundarnih naložb in neposrednih skupnih naložb v mešane sklade ali ločeno upravljane račune. HarbourVest zaposluje več kot 500 ljudi, vključno z več kot 100 investicijskimi strokovnjaki v Aziji, Evropi ter Severni in Južni Ameriki. Ta globalna ekipa je namenila več kot 35 milijard dolarjev novo nastalim skladom, prenesla več kot 19 milijard dolarjev v sekundarnih odkupih in vložila več kot 9 milijard dolarjev neposredno v delujoča podjetja. Na podlagi sodelovanja s podjetjem HarbourVest imajo sedaj stranke dostop do personaliziranih rešitev, dolgotrajnih odnosov, učinkovitih vpogledov in dokazanih rezultatov.

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190320005503/en/


Kontakti

Mediji:
Sard Verbinnen & Co
Matt Benson / David Millar / Danya Al-Qattan, +1 212-687-8080
Conrad Harrington, +44 20 7467 1050



Vir: Corsair Infrastructure Partners