O-STA

PIVOT Fintech s strani singapurskega regulatorja prejel licenco za kapitalsko tržne storitve

Licenca omogoča zagon na umetni inteligenci temelječih storitev za upravljanje bogastva neposredno pri potrošnikih

SINGAPUR --(BUSINESS WIRE)-- PIVOT Fintech Pte. Ltd. ("PIVOT"), družba za tehnološke storitve digitalnega upravljanja bogastva, ki jo podpirata Pintec Technology Holdings Ltd. ("PINTEC"; NASDAQ: PT) in skupina FWD Group, je sporočila, da je s strani singapurskega finančnega regulatorja Monetary Authority of Singapore (MAS) prejela licenco za kapitalsko tržne storitve (Capital Markets Services ali CMS).

Licenca CMS za družbo PIVOT, ki je bila izdana po 8. oktobra objavljenih smernicah MAS za zagotavljanje digitalnih svetovalnih storitev, družbi omogoča, da investicijske storitve, ki temeljijo na umetni inteligenci, ponuja neposredno strankam.

"To je pomemben singapurski mejnik, ki pomeni začetek uresničevanja ambicij družbe PIVOT, da zagotavlja inovativne rešitve za upravljanje bogastva v Jugovzhodni Aziji," je povedal izvršni direktor družbe PIVOT Victor Lye, ki je ustvaril na igranju temelječ analitični sistem družbe PIVOT za profiliranje tveganj, ki spodbuja investicijsko vključenost.

PINTEC, glavni delničar družbe PIVOT, je dokazal, da ima tehnologijo in strokovno znanje za zagotavljanje na umetni inteligenci temelječih storitev globalne alokacije sredstev in upravljanja z denarjem finančnim institucijam na visoko konkurenčnem kitajskem trgu. Preko integracije analitičnega sistema družbe PIVOT za profiliranje tveganj in portala za osveščanje strank s tehnologijo umetne inteligence družbe PINTEC je PIVOT razvil lastno povezljivostno storitev za digitalno upravljanje storitev, ki ga napaja na strojnem učenju temelječa umetna inteligenca.

Blagovna znamka družbe PIVOT se imenuje "SquirrelSave" in nudi rešitve za alokacijo sredstev s pomočjo na umetni inteligenci temelječih modelov portfeljev v realnem času, ki jih sestavljajo indeksni skladi in vseskozi aktivna analitika, vse skupaj pa se vedno upravlja skladno s specifičnim profilom tveganja posameznega investitorja.

"Umetna inteligenca, ki temelji na strojnem učenju, lahko v realnem času predvideva rezultate investicije glede na tveganja bolj učinkovito kot ljudje. SquirrelSave lahko naslovi potrebe upravljanja tveganj obstoječih investitorjev in neizpolnjene potrebe tistih, ki niso upoštevani ali so upoštevani premalo, in to lahko stori z integriteto, z zagotavljanem vrednosti, objektivno in transparentno," je povedal Victor Lye. "Vstop družbe PIVOT v svet strank z licenco CMS podpira našo vizijo finančne vključenosti preko konstruktivne disrupcije in podpira vizijo Singapurja, da deluje kot središče finančno-tehnoloških inovacij."

V strateškem smislu bo PIVOT omogočil most med obsežnimi, z umetno inteligenco podprtimi izkušnjami družbe PINTEC na Kitajskem in finančno-tehnološkim razvojem Singapurja. Kratkoročni cilj je, da bi PIVOT izobrazil lokalni bazen talentov na področju umetne inteligence v sodelovanju z izobraževalnimi institucijami v Singapurju.

Sistem družbe PINTEC za alokacijo sredstev, ki temelji na umetni inteligenci, je na Kitajskem znan pod znamko POLARIS. Zagnan je bil junija 2016 in uspešno zagotavlja na strojnem učenju in umetni inteligenci temelječe platforme za splošne kitajske finančne inštitucije, kot so borzna posredovalnica Minsheng Securities, Žengžoujska banka in borzna posredovalnica Guoyuan Securities.

"Pri družbi PINTEC smo zelo zadovoljni, da podpiramo rast družbe PIVOT v Singapurju s pomočjo naših alokacijskih algoritmov, ki so prestali stroga testiranja in dosegli skladnost z regulatorskimi standardi, in tako naslavljamo rastočo povpraševanje po nizkocenovnih, transparentnih in v smislu tveganj nadzorovanih portfeljev za dolgoročne investicije," je povedal Zheng Yudong, izvršni direktor odseka za upravljanje z bogastvom pri družbi PINTEC.

"PINTEC je kot glavni delničar navdušen nad priložnostmi, ki jih v Singapurju omogoča licenca CMS in bo še naprej podpiral družbo PIVOT na misiji zagotavljanja tehnoloških storitev digitalnega upravljanja bogastva, ki jih napaja umetna inteligenca in strojno učenje, po celotni Jugovzhodni Aziji."

O družbi PIVOT Fintech

PIVOT Fintech, družbo s sedežem v Singapurju, sta oktobra 2017 ustanovila podjetnik Victor Lye in skupina PINTEC Group (www.pintec.com) za zagotavljanje B2B in B2C tehnoloških storitev za na umetni inteligenci in strojnem upravljanju temelječe digitalno upravljanje bogastva po celotni Jugovzhodni Aziji. Gre za prvo podjetje družbe PINTEC zunaj Kitajske in ga podpirajo tudi skupina FWD Group, lastnica vseazijske zavarovalniške družbe, in zasebni investitorji.

Več informacij je na voljo na www.pivotfintech.com

O družbi PINTEC

PINTEC je vodilna neodvisna tehnološka platforma, ki omogoča finančne storitve na Kitajskem. Na svoji platformi povezuje podjetja in finančne partnerje in jim tako omogoča, da končnim uporabnikom finančne storitve zagotavljajo učinkovito in poceni. Družba partnerjem omogoča celosten nabor specifičnih storitev, ki vključujejo financiranje na prodajnih mestih, osebna obročna posojila, obročna posojila za podjetja, upravljanje bogastva in zavarovalniške produkte. PINTEC s pomočjo svoje prilagodljive in zanesljive tehnološke infrastrukture nudi storitve obsežnemu spektru industrijskih vertikal - pokriva spletno organizacijo potovanj, elektronsko poslovanje, telekomunikacije, spletno izobraževanje, platforme za programsko opremo kot storitev (SaaS), finančno tehnologijo, spletno iskanje in spletno oglaševanje ter tudi vrsto različnih tipov finančnih partnerjev, kot so banke, posredniške družbe, zavarovalnice, investicijski skladi in trusti, družbe za potrošniško financiranje, platforme za medsebojno izmenjavo in podobne inštitucije.

Več informacij je na voljo na naslovu www.pintec.com.

Izvorna različica sporočila je na voljo na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20190324005011/en/

Kontakti

Za medije:

PINTEC

Annie He

Phone:+86 (10) 8564-3436

yini.he@pintec.com

ICR Inc.

Edmond Lococo

Phone: +86 (10) 6583-7510

Edmond.Lococo@icrinc.com

Vir: PIVOT Fintech Pte. Ltd.