O-STA

Državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja

V soboto, 30. marca 2019, bo na 15 osnovnih šolah po Sloveniji v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekalo že 53. državno tekmovanje iz znanja kemije za Preglova priznanja. Tekmovanje poteka že od leta 1967 ter je namenjeno učencem 8. in 9. razredov osnovnih šol. V letošnjem šolskem letu se je šolskih tekmovanj, ki so potekala v januarju na 446 osnovnih šolah po vsej Sloveniji, udeležilo 6771 učenk in učencev, na državno tekmovanje pa se jih je uvrstilo 1697. Več o tekmovanju si lahko preberete tukaj.

Osnovne šole gostiteljice tokratnega tekmovanja so:

OŠ Pohorskega odreda, Slovenska Bistrica

OŠ Breg, Ptuj

OŠ borcev za severno mejo, Maribor

OŠ Srečka Kosovela, Sežana

OŠ Grm, Novo mesto

OŠ Louisa Adamiča, Grosuplje

OŠ II. Murska Sobota

OŠ Petrovče

OŠ Križe

OŠ Antona Aškerca, Rimske Toplice

OŠ Prežihovega Voranca, Ravne na Koroškem

OŠ Brezovica pri Ljubljani

OŠ Antona Ukmarja, Koper

OŠ Frana Albrehta, Kamnik

OŠ Frana Erjavca, Nova Gorica

Program tekmovanja je za vseh 15 lokacij enak in je naslednji:

do 9.00 Prihod in zbor tekmovalcev

9.00 Odprtje tekmovanja

9.30-10.30 Tekmovanje

10.30 Malica in odhod tekmovalcev

≠≠≠

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.

Dodatne informacije
Mija Kordež
Zveza za tehnično kulturo Slovenije
Zaloška 65, p. p. 2803
1000 Ljubljana

E-naslov: mija.kordez@zotks.si

Telefon: 01/425 07 75