O-STA

Vabilo na svečano podelitev Nagrade MSS za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih v letu 2018

Ljubljana, 1. april 2019 - Mladinski svet Slovenije, krovno združenje nacionalnih mladinskih organizacij, vabi na svečano podelitev Nagrade MSS za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za leto 2018, ki bo potekala v torek 2. aprila 2019, s pričetkom ob 17. uri v dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (Masarykova 16, Ljubljana).

Podelitve se bo udeležil tudi minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo, ki bo nagovoril zbrane in podelil priznanja.


Na dogodku bomo razglasili tri najboljše naloge v dveh kategorijah; najboljša diplomska naloga in najboljša magistrska naloga. Po predlogu petčlanske strokovne ocenjevalne komisije in presoji Kolegija Mladinskega sveta Slovenije bomo avtorjema dveh najboljših nalog v vsaki kategoriji podelili finančni nagradi.

Na razpis se je letos prijavilo 37 kandidatk in kandidatov, prijavljene naloge se na različne načine dotikajo področja mladih in pomembno bogatijo polje delovanja Mladinskega sveta Slovenije. Ključni kriteriji za ocenjevanje nalog so bili aktualnost, uporabnost in pronicljivost diplomskega oz. magistrskega dela ter izvirnost. Na podelitvi bomo izpostavili nekatera ključna spoznanja iz prijavljenih del.


Mladinski svet Slovenije je v letu 2009 prvič razpisal Nagrado za diplomska dela s področja mladih ter tako spodbudil mlade, da sami raziskujejo področje mladine in podajajo relevantna mnenja, spoznanja in zaključke z omenjenega področja.


Za dodatne informacije pišite na petra.miklauzic@mss.si ali na telefonsko številko 01 425 60 55.


Vljudno vabljeni!