O-STA

Krvodajalska akcija - "Častim ½ litra!"

Ljubljana, 2. 4. 2019 - Zveza ŠKIS v sodelovanju s Študentsko organizacijo Slovenije v mesecu aprilu pripravlja Krvodajalsko akcijo v sklopu projekta "Častim ½ litra!".

V današnjem času ljudje prepogosto pozabljamo na stvari, ki nas naredijo to, kar smo. Ljudje. S tem projektom lahko mlade spomnimo na bistveno človeško dolžnost in vrednoto - pomoč sočloveku. Kako malo je potrebno za to, da nekomu ne samo polepšamo življenje, temveč ga včasih lahko celo rešimo!

Letos spodbujamo k udeležbi predvsem člane študentskih klubov, še posebej predsednike, svetnike in druge predstavnike upravnih odborov klubov. Klub se lahko poveže z bližnjim Zavodom RS za transfuzijsko medicino in sodeluje pri njihovih rednih odvzemih.

S svojim zgledom lahko vsak spodbudi tudi ostale h krvodajalstvu in jim pokaže, da je solidarnost pomembna vrednota, ki jo cenijo in spodbujajo študentski klubi. Hkrati pa bo tudi javnosti podan pomen, da mladi želimo prispevati v skupno dobro.

S krvodajalsko akcijo želimo približati takšen način pomoči vsem mladim in jih želimo opogumiti, da se tudi sami udejstvujejo takšnih projektov in kasneje tudi na lastno pobudo gredo na tovrstne akcije.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel.št.: 040 265 373