O-STA

Škisova tržnica 2019 razkriva prve nastopajoče

Ljubljana, 2. 4. 2019 - Čez dober mesec bo zelenica na Kardeljevi ploščadi postala prostor že 22. Škisove tržnice. 9. maj bo praznik vseh študentov, mladih in mladih po srcu. S pestrim dnevnim in večernim programom pa Škisova tržnica predstavlja edinstven pobeg med zaposlenim mesecem majem. In kdo vse bo letos naredil Škisovo noč nepozabljivo?

Izkušnja Škisove tržnice je nekaj edinstvenega, za kar poskrbijo raznoliki izvajalci iz vseh glasbenih področij. Na našem Facebook dogodku smo že razkrili slovenskega starega mačka Perota Lovšina in mlado zasedbo MRFY. Na veliki oder Škisove tržnice pa letos prihaja tudi Jan Plestenjak, ki bo majski večer naredil še bolj edinstvenega. Privrženci elektronske glasbe boste lahko uživali v ritmih Plastik Funka, Kosta Radmana, v Slovenijo pa iz Litve prihaja glasbenik, ki osvaja vrhove glasbenih lestvic po celem svetu - Dynoro.

Škisova tržnica vsako leto omogoči nastope tudi mladih neuveljevljenih skupin preko natečaja Škisolov. Prijavijo se lahko zasedbe, ki jih vsaj v polovici sestavljajo študentje oz. dijaki. Prijave potekajo preko spletnega obrazca vse do 14. aprila 2019. Strokovna komisija bo izbrala dve najbolj obetavni skupini, ki se bosta med seboj pomerili na finalnem predizboru v Prulčku 29. aprila 2019. Več informacij o Škisolovu najdete v na spletni strani www.skisova-trznica.si.

Ostale izvajalce Tržnice bodo postopoma razkriti v dogodku Škisova tržnica 2019.

Kontaktna oseba:

Nina Miketič

Predstavnica za odnose z javnostmi in protokol

e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si

Telefon: +386 (0)40 594 036