O-STA

Podelili Pokal devetih vrednot

Mladi ambasadorji Gazpromovega mednarodnega dobrodelnega otroškega projekta Nogomet za prijateljstvo, so 23. marca stadionu Dragao (Zmaj, op. p.) v Portu, podelili Pokal devetih vrednosti brazilski nogometni reprezentanci. Pokal simbolizira devet vrednot projekta Nogomet za prijateljstvo - prijateljstvo, enakost, pravičnost, zdravje, mir, predanost, zmago, tradicijo in častnost. Podelitev pokala je potekala pred prijateljsko tekmo med Panamo in Brazilijo.

Dogodku so prisostvovali udeleženci preteklih turnirjev Nogometa za prijateljstvo: Swan Drame (13 let, Francija), Catarina Barata (13 let, Portugalska), Miguel Borges (19 let, Portugalska), Denis Aladev (13 let, Rusija). Mladi ambasadorji so generalnemu sekretarju Nogometne zveze Brazilije Walterju Feldmanu in tehničnemu direktorju brazilske nogometne reprezentance Diogu Nettu, predstavili zgodovino in pomen tega unikatnega pokala.

Mladi udeleženci programa Nogomet za vse so brazilsko nogometno reprezentanco prepoznali kot najbolj družbeno odgovorno izmed 32 reprezentanc, ki so sodelovale na FIFA Svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji. Brazilija je peta zmagovalka Pokala devetih vrednot, ki so ga od leta 2015 osvojila moštva Barcelone (Španija), Bayern Munich (Nemčija), Al Wahda (Sirija) in Real Madrid (Španija).

Mednarodni dobrodelni otroški projekt Nogomet za prijateljstvo poteka pod okriljem Gazproma že od leta 2013, katerega glavni namen je promocija vrednot kot so prijateljstvo, enakost, pravičnost, zdravje, mir, predanost, zmago, tradicijo in častnost. Udeleženci projekta so mladi igralci (fantje in dekleta, vključujoč otroke s posebnimi potrebami) in mladi novinarji, ki pokrivajo dogodke pod okriljem Nogometa za prijateljstvo. Zaključni dogodek letošnje izvedbe projekta Nogomet za prijateljstvo bo potekal v Madridu med 28. majem in 2. junijem.