O-STA

9. maja že 22. Škisova tržnica, največja prireditev za mlade v Sloveniji.

Z bogatim zabavnim programom in novimi partnerji želijo organizatorji prireditev izvesti najbolje do sedaj.

(Ljubljana 25. april 2019) - Zveza ŠKIS organizira v četrtek, 9. maja 2019 že 22. Škisovo tržnico, ki bo potekala na zelenici ob Kardeljevi ploščadi v Ljubljani. Gre za tradicionalno prireditev, na kateri študentski klubi iz vse Slovenije, v zadnjih letih pa tudi iz tujine, predstavijo svoje delovanje, regionalne običaje in kulinariko, zvečer pa se spremeni v prostor odličnega glasbenega doživetja in dobre zabave. Škisovo tržnico v celoti organizirajo študenti, tudi letos pa je velik poudarek na dobrodelnosti in osveščanju. Tako bodo organizatorji skupaj z Anino zvezdico že drugo leto zapored na prireditvi zbirali hrano za pomoči najbolj potrebnim, s podjetjem Snaga pa bodo osveščali udeležence o pomenu odgovornega odnosa do okolja v katerem živimo. Velik poudarek bo tudi na osveščanju o varnosti v prometu, saj se bo, skupaj z zavodom Varna pot, z različnimi aktivnostmi mlade osveščalo o varni vožnji brez alkohola in prepovedanih drog. Zvečer sledi glasbeni del na dveh prizoriščih (glavni in elektronski oder), kjer bodo nastopili najboljši slovenski in tuji glasbeni izvajalci, hkrati pa bodo svojo priložnost za nastop dobile tudi mlade, še ne uveljavljene glasbene skupine, ki so se prijavile na razpis Škisolov.

Škisova tržnica se je v več kot 20. letih razvila v eno največjih prireditev na prostem v Sloveniji in velja za praznik študentov in študentskih klubov. Gre za tradicionalno prireditev, ki jo organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS), s svojo aktivno udeležbo pa jo soustvarjajo študentski klubi, mladinske organizacije in študenti. V vseh teh letih svojega delovanja, je privabila skoraj pol milijona obiskovalcev, zahtevala več kot 150 mesecev priprav, 400 članov ekipe, sodelovala z več kot 1500 partnerji in predstavila več kot 3000 stojnic, na katerih študentski klubi predstavijo svoje delovanje in kulinarično raznolikost Slovenije.

Organizacija dogodka je v popolni domeni študentov, saj vse organizacijske aktivnosti izvedejo mladi s statusom študenta. Tako z mladostno energijo Škisova tržnica ponuja prepletanje slovenske in mednarodne kulture in kulinarike, nepozabno doživetje čez celoten dan, zvečer pa se spremeni v prostor odličnega glasbenega doživetja, dobre zabave in norih doživetij.

V večernem delu prireditve pa bodo nastopili najboljši slovenski in tuji izvajalci na dveh odrih. Na veliki oder bodo tako stopili Siddharta, Jan Plestenjak, Vlado Kreslin, Pero Lovšin, Pop Design, MRFY in ostali. Za privržence elektro glasbe, pa na elektro oder Škisove tržnice prihajajo mednarodno znan DJ Dynoro, Plastik Funk, Kosta Radman, Clay Clemens in mnogi drugi.

Poleg kvalitetne domače in tuje glasbe pa Škisova tržnica preko razpisa Škisolov ponudi priložnost za nastop na prireditvi tudi mlajšim še neuveljavljenim bandom iz celotne Slovenije. Za njih je to priložnost, da se predstavijo svojim bodočim oboževalcem in si naberejo dragocenih izkušenj iz velikih odrov. Finalni izbor zmagovalca Škisolova bo potekal v ponedeljek, 29. 4. 2019, v baru Prulček v Ljubljani.

Predsednica Zveze ŠKIS Nina Plank je na novinarski konferenci poudarila: "Mladi za mlade ustvarjamo prireditev Škisova tržnica. Zavedajmo se, da so študentska leta nekaj čudovitega. To je čas cvetenja in razcvetanja, iskanja ravnotežja med obveznostmi in prostim časom. Bodimo živahni, polni veselja in energije, ki je nikoli ne zmanjka. Za kakšen dan se odklopimo od obveznosti in se prepustimo največji študentski dogodivščini - Škisovi tržnici, da bomo nato uspešno in motivirano zakorakali v naporno izpitno obdobje".

"Vsem udeležencem z ekipo organizacijskega odbora zagotavljamo, da bo letošnja Škisova tržnica najboljša do sedaj. Zato jih vabimo, da ta dan preživijo v naši družbi", je poudaril vodja organizacijskega odbora Jernej Tomazin in hkrati tudi dodal: "Da zagotovimo ustrezen nivo varnosti tako velike prireditve, bodo vsi morebitni kršitelji dogovorjenih pogojev in primernega vedenja s strani pristojnih varnostnih služb odstranjeni s prireditvenega prostora".




Dodatne informacije:

Nina Miketič

predstavnica za odnose z javnostmi na Škisovi tržnici 2019

e-pošta: nina.miketic@skis-zveza.si

tel. št.: +38640 594 036