O-STA

Mednarodni dan svetlobe bodo obeležili tudi na Fakulteti za elektrotehniko UL

Mednarodni dan svetlobe bomo letos po vsem svetu obeležili drugič. S strani UNESCA je bil 16. maj kot Mednarodni dan svetlobe sprejet novembra 2017, z njim pa želijo poudariti pomen znanosti o svetlobi in z njo povezanih tehnologij v življenju vseh Zemljanov.

Na Fakulteti za elektrotehniko UL bodo skupaj s Slovenskim društvom za razsvetljavo in Slovenskim združenjem za fotomedicino in fotobiologijo ta dan obeležili z osrednjim dogodkom, kjer bodo v obliki kratkih predavanj širši javnosti predstavili različna področja svetlobe, potekalo bo zanimivo predavanje o strelah in bližnjih srečanjih z njimi, okrogla miza z naslovom "Res potrebujemo tako osvetljene ceste in ulice?" ter sklop predavanj na temo "Svetloba za zdravje in dobro počutje". Na ta dan bo možen tudi ogled Laboratorija za razsvetljavo in fotometrijo na Fakulteti za elektrotehniko, v avli fakultete pa se bodo predstavila še podjetja, ki delujejo na področju svetlobe.

Na Mednarodni dan svetlobe bo potekalo tudi odprtje 13. mednarodnega festivala Svetlobna gverila, s katerim bo Ljubljana ponovno zaživela v znamenju svetlobe in umetnosti.

Več informacij na: http://www.sdr.si/sl/156