O-STA

Reputation Institute je uvrstil direktorja Davida Holla iz podjetja Mary Kay med deset najbolj uglednih direktorjev na svetu

David Holl, CEO Mary Kay Inc. (Foto: Mary Kay Inc.)

Druga raziskava RepTrak®, ki je ocenjevala glavne izvršne direktorje podjetij in jo je izvedel inštitut proučevanja stopnje uglednosti Reputation Institute, je določila, da med najbolj pomembne dejavnike ugleda direktorjev spadajo odgovorno ravnanje, etično vedenje in skrb za družbena vprašanja.

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., globalno kozmetično podjetje, je danes oznanilo, da je bil njihov vodja in glavni izvršni direktor David Holl uvrščen med deset najbolj uglednih direktorjev na svetu na podlagi raziskave CEO RepTrak 2019 inštituta Reputation Institute, ki je vodilni na svetu med ponudniki meritev ugleda. Inštitut je ocenil ugled več kot 140 glavnih izvršnih direktorjev po svetu in zbral več kot 230.000 posameznih ocen poznavalcev. Raziskava je bila opravljena januarja in februarja letos.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V izvirniku si ga lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20190522005604/en/

"Davidov način vodenja in njegovo operativno strokovno znanje sta od leta 2006, ko je bil imenovan za glavnega izvršnega direktorja, bistveno pripomogla k uspehu podjetja Mary Kay," je izjavil Richard R. Rogers, sin Mary Kay Ash, soustanoviteljice in izvršne predsednice odbora podjetja. "Mary Kay je znamka, ki je nastala z namenom, David pa je zaradi svoje zveste predanosti našim temeljnim načelom resnično izjemen glavni izvršni direktor in vodja vseh zaposlenih."

Kylie Wright-Ford, glavni izvršni direktor inštituta Reputation Institute, je dejal, da so odgovorno ravnanje, etično vedenje in skrb za družbena vprašanja trije dejavniki, ki najbolj vplivajo na ugled glavnih izvršnih direktorjev. Izsledki raziskave inštituta so namreč pokazali, da se pri ocenjevanju direktorjev bolj upošteva njihova etičnost kot stopnja dobička. Podoba direktorjev in podjetij, ki jih vodijo, sta tako neposredno povezani.

Deset najbolj uglednih glavnih izvršnih direktorjev po svetu na podlagi letošnje raziskave CEO RepTrak 2019 inštituta Reputation Institute (po abecednem vrstnem redu):

  • Ben van Beurden, Shell (OTCMKTS: RYDAF)

  • Niels B. Christiansen, LEGO Group

  • Michael Dell, Dell

  • Emmanuel Faber, Danone S.A. (OTCMKTS: DANOY)

  • Fabrizio Freda, The Estée Lauder Companies (NYSE: EL)

  • Shuntaro Furukawa, Nintendo Co., Ltd. (OTCMKTS: NTDOY)

  • Ralph Hamers, ING Group (NYSE: ING)

  • David Holl, Mary Kay Inc.

  • Christopher J. Nassetta, Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT)

  • Carsten Spohr, Deutsche Lufthansa AG (OTCMKTS: DLAKF)

Pred kratkim je poslovna revija Forbes uvrstila podjetje Mary Kay na svoja seznama najboljših ameriških delodajalcev, ki spodbujajo raznolikost, in najboljših ameriških srednje velikih delodajalcev.

O podjetju Mary Kay

Ko je Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki jim je uspelo prebiti stekleni strop, pred več kot 55 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje, je imela tri cilje: da ponudi dobre priložnosti ženskam, izdeluje izdelke, ki se jim ne da upreti, in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v multimilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk in prodajalcev v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana raziskovanju znanosti v kozmetiki in izdelovanju najnaprednejše nege kože, lepotne kozmetike in prehrambenih dopolnil. S svojo fundacijo Mary Kay FoundationSM je podjetje do sedaj podarilo več kot 78 milijonov ameriških dolarjev za raziskovanje raka in varne hiše za žrtve družinskega nasilja. Vizija Mary Kay Ash še naprej sije v vsaki šminki.

Izvirno besedilo si lahko ogledate na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190522005604/en/

Kontakti

Korporativna komunikacija Mary Kay Inc.
marykay.com/newsroom
972.687.5332 ali media@mkcorp.com





Vir: Mary Kay Inc.