O-STA

S spletno aplikacijo za odkup terjatev še lažje do financiranja

V številnih podjetjih so se podjetniki že spoznali s prednostmi bančnega odkupa terjatev in to storitev uporabljajo kot dolgoročno rešitev za financiranje obratnih sredstev. Z novo spletno aplikacijo NLB Odkup terjatev pa je to še lažje, hitreje, pregledneje in ugodneje, storitev pa približa tudi tistim podjetjem, velikim in malim, ki je do zdaj še niso uporabljala. Uporaba aplikacije je kljub kompleksnosti storitve preprosta in zagotavlja prijazno uporabniško izkušnjo, saj podjetnike vodi skozi celoten postopek odkupa terjatev.

"Aplikacija digitalizira proces odkupa terjatev. Za stranko pomeni predvsem hitrejši in enostavnejši, pa tudi ugodnejši postopek. Ne le, da bodo podjetniki odslej hitreje prišli do denarnih sredstev, ampak bodo to storili tudi z okolju prijaznim ravnanjem brez odvečne dokumentacije v papirni obliki," novo spletno aplikacijo NLB Odkup terjatev predstavi Matija Mazalović iz Trgovinskega bančništva.

Podjetja, ki želijo uporabljati aplikacijo, se morajo najprej registrirati, potem lahko v aplikaciji preprosto oddajo zahtevke za odkup terjatev, podpisujejo in pregledujejo dokumentacijo ter celoten arhiv. Dokumentacija je digitalizirana in shranjena v aplikaciji, podpisovanje pa je elektronsko, zato podjetnikom ni treba "loviti" podpisnikov, ampak aplikacija sama pozove podpisnike, ko je potreben njihov podpis. Vsi postopki potekajo na enem mestu v aplikaciji, ki je povsem varna, brezplačna, postopki z njo pa so z manj "papirologije" in zaradi avtomatizacije še hitrejši. "Prodajalec namreč sredstva lahko prejme na račun že v enem dnevu - odvisno je le od časa oddaje zahtevka in podpisa dokumentov s strani prodajalca in kupca," še zaključi Mazalović.

NLB Komuniciranje