O-STA

Srečanje neverjetnih družin

Javni zavod Mala ulica v okviru projekta Neverjetna leta, ki ga financira Ministrstvo za zdravje, v soboto, 8. junija 2019 organizira srečanje vseh družin, ki so bile vključene v program Neverjetna leta.

Program Neverjetna leta je dokazano učinkovit program za preprečevanje in zgodnjo obravnavo vedenjskih težav otrok. Treningi starševstva Neverjetna leta, ki so sicer široko dostopni staršem po številnih državah po svetu, dokazano zmanjšujejo vedenjske težave otrok, vzpodbujajo njihovo šolsko uspešnost in dolgoročno vplivajo na duševno zdravje otrok in mladih. Treningi starševstva za starše otrok, starih od tri do osem let, se trenutno izvajajo v devetih enotah v različnih delih Slovenije, v Mali ulici pa tudi t.i. Dino šola (trening čustvenih in socialnih veščin za otroke od 4-8 let).


V program je bilo od začetka izvajanja leta 2016 v Sloveniji vključenih preko 500 staršev oz. več kot 350 družin. Na vseslovenskem srečanju bodo imeli starši priložnost ponovnega srečanja, zabavnega druženja in izmenjave izkušenj ter konzultacije z nosilci programa Neverjetna leta.

Na srečanju, ki bo v soboto, 8. junija od 15. do 19. ure v Zajčji dobravi v Ljubljani, pričakujemo okrog 150 družin.

Lep pozdrav,

Špela Jurglič
področna svetovalka

Javni zavod Mala ulica
Center za otroke in družine v Ljubljani
Prečna ulica 7
1000 Ljubljana
telefon: 01 306 27 01

e-pošta: spela.jurglic@malaulica.si