O-STA

Center za izdelavo/raziskave in razvoj Richarda R. Rogersa podjetja Mary Kay Inc. je pridobil srebrni certifikat LEED®

DALLAS--(BUSINESS WIRE)-- Mary Kay Inc., ena izmed vodilnih družb na svetu na področju poslovne in družbene odgovornosti, je danes povedala, da je njena tovarna v Lewsivillu v zvezni državi Teksas, Center za izdelavo/raziskave in razvoj Richarda R. Rogersa (R3), pridobila srebrni certifikat LEED. 42.000 kvadratnih metrov velika zgradba, ki so jo odprli novembra 2018, se ponaša s sodobnimi razvojnimi laboratoriji, najnovejšo proizvodno tehnologijo in osredotočenostjo na trajnostno, okolju prijazno gradnjo.

To sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Izvirnik si lahko v celoti ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20190604005639/en/

Center za izdelavo/raziskave in razvoj Richarda R. Rogersa (R3) je svoja vrata odprl novembra 2018. (Foto: Mary Kay Inc.)

LEED, ali Leadership in Energy and Environmental Design (najboljše energetsko in okolju prijazno oblikovanje), je najbolj razširjen sistem certificiranja na svetu, ki ga je razvil ameriški Svet za zeleno gradnjo (USGBC). Certifikati LEED so podeljeni projektom, ki pri načrtovanju, gradnji, vzdrževanju in upravljanju uporabljajo zdrave, visoko učinkovite in trajnostne prakse.

"Pri Mary Kay se zavedamo, da vsaka odločitev, ki jo sprejmemo danes, vpliva na prihodnost naših zaposlenih, naših samostojnih prodajalcev in skupnosti, v katerih živijo in delajo," je dejal Chaun Harper, vodja proizvodnje pri Mary Kay. "Certifikat LEED za R3 odseva odličnost upravljanja našega podjetja. Kaže našo predanost temu, da obogatimo življenja drugih z zagotavljanjem dobrih priložnosti, družbeno odgovornostjo in, kar je najpomembneje, trajnostnimi praksami."

Po natančnem iskanju primernih lokacij po vsem severnem Teksasu je Mary Kay Inc. R3 začela graditi 13. septembra 2016, točno 53 let po tem, ko je May Kay Ash odprla svoje sanjsko podjetje v mali trgovinici v Dallasu. Projekt si je srebrni certifikat LEED prislužil na podlagi ključnih elementov pri načrtovanju in gradnji, na primer:

- Lokacija: Objekt se nahaja manj kot četrt milje hoda od vsaj dveh javnih, univerzitetnih ali zasebnih avtobusnih prog, ki jih lahko uporabljajo uporabniki stavbe.

- Topoltni otok: Indeks odboja sončne svetlobe (SRI) celotne strehe je 95.

- Raba vode: V zgradbi so porabo pitne vode zmanjšali za 33.96%, kar na leto prihrani okoli 3,5 milijona litrov pitne vode.

- Energijski prihranek: Pri zgradbi so z vgradnjo energetsko učinkovitih svetil, termostatov in kupovanjem energije iz obnovljivih virov dosegli 13,48-odstotno zmanjšanje stroškov energije.

R3 je že drugi projekt Mary Kay, ki si je prislužil certifikat LEED. Leta 2018 je Mary Kay China za svoj sedež v Šanghaju dobila zlati certifikat v4 LEED.

"Naša ustanoviteljica Mary Kay Ash je nekoč dejala, da se ji 'zdi zelo pomembno, da naredimo vse kar je v naši moči, da rešimo naš planet. Mary Kay je med najbolj okoljsko ozaveščenimi podjetji, ker močno verjamemo, da je to prava pot,'" je še dejal Harper. "Njene besede smo si vzeli k srcu. Predani smo ustvarjanju bolj zdrave, zelene in trajnostne prihodnosti za prihodnje generacije."

O Mary Kay

Ko je Mary Kay Ash, ena prvih žensk, ki jim je uspelo prebiti stekleni strop, pred več kot 55 leti ustanovila svoje kozmetično podjetje, je imela tri cilje: ponuditi dobre priložnosti ženskam, proizvajati izdelke, ki se jim ne da upreti, in izboljšati svet. Te sanje so se razcvetele v multimilijonsko podjetje z milijoni neodvisnih prodajalk in prodajalcev v skoraj 40 državah. Mary Kay je predana raziskovanju znanosti v kozmetiki in izdelovanju najnaprednejše nege kože, lepotne kozmetike in prehrambenih dopolnil. S svojo fundacijo Mary Kay FoundationSM je podjetje do sedaj podarilo več kot 78 milijonov ameriških dolarjev za raziskovanje raka in varne hiše za žrtve družinskega nasilja. Vizija Mary Kay Ash še naprej sije v vsaki šminki.

Za ogled izvirnika sporočila obiščite businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20190604005639/en/

Kontakti

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Vir: Mary Kay Inc.

Multimedia