O-STA

Ob svetovnem dnevu okolja je že deveto leto zapored japonsko nagrado za trajnostni razvoj prejela Kyocera

Ljubljana, 6. junij 2019 - Kyocera Document Solutions Europe, eno od vodilnih podjetij s področja upravljanja z dokumenti, praznuje Svetovni dan okolja. Korporacija je del skupine Kyocera, ki je decembra, že deveto leto zapored, prejela prestižno nagrado japonskega ministrstva za okolje za aktivnosti povezane s preprečevanjem globalnega segrevanja.

Kyocera Document Solutions Europe sodi med vodilna podjetja, ki s pomočjo okolju prijaznega poslovnega pristopa, zagovarjajo trajnostni razvoj na delovnem mestu in zunaj njega. Organizacija postavlja trajnostni razvoj in varovanje okolja v središče svojega delovanja. Konec leta 2018 je bila družba Kyocera Corporation ponovno nagrajena z nagrado Ministra za okolje za aktivnosti, povezane s preprečevanjem globalnega segrevanja. Nagrado so si prislužili s prizadevanji za ohranjanje energije v proizvodnem obratu Nagano Okaya, pa tudi z dejavnostmi za okoljsko ozaveščanje v skupnosti.

Deloma je za nagrado zaslužna tudi korporacija Document Solutions, ki posluje v skladu z visokimi okoljskimi standardi, ki so zapisani v okoljski strategiji podjetja, v dokumentu Environmental Management scheme. Posledičnose lahko organizacija zahvali za svoj uspeh prav združevanju ekonomskih in ekoloških ciljev. Okoljske strategije, znane pod skupnim imenom Zeleno upravljanje, so vpete v poslovne strategije podjetij v celotni skupini Kyocera. Razvrstimo jih lahko v tri ciljna področja:

  1. Zeleni izdelki, ki spodbujajo družbo z nizko porabo ogljika.

  2. Zelene tovarne, ki poudarjajo potrebo po zmanjševanju odpadkov v tovarnah in drugih poslovnih objektih.

  3. Zelene komunikacije, ki povečujejo ozaveščenost in delovanje v smeri ohranjanja biotske raznovrstnosti z zmanjševanjem škodljivih vplivov na okolje.

Filozofija podjetja, ki temelji na omenjeni okoljski strategiji, omogoča podjetju sobivanje z naravo in opredeljuje in usmerja uspeh podjetja. Avtor filozofije, ki vztraja na zavezi korporacije, da deluje v skladu z motom "Spoštuj kar ti je dano in bodi dober do ljudi", je ustanovitelj podjetja Kyocera, dr. Kazuo Inamori.

Kyocera Document Solutions Europe je v skladu z zgledom korporacije v ospredje svojega poslovanja postavila zavedanje o klimatskih spremembah. Enakih načel se drži tudi pri snovanju naprav in rešitev. Edinstvena tehnologija izdelave tiskalnikov ECOSYS pomaga pri zmanjševanju odpadkov in predstavlja eno prvih rešitev, ki za delovanje laserskih tiskalnikov uporablja komponente z dolgo življenjsko dobo, pri kateri se menja le toner.

Tehnologijo dopolnjuje program za reciklažo, imenovan Toner Take-Back. V času izvajanja programa v Evropi so reciklirali že 600 ton praznih kartuš za toner. Tako svojim uporabnikom pomagajo reciklirati enega od najbolj pogostih virov odpadkov v pisarnah. S sodelovanjem v programu, podjetja prispevajo k zmanjševanju odpadkov in porabe energije.

Korporacija se ponosno pohvali tudi z zmanjšanjem vpliva na okolje pri izdelavi svojih naprav. Kyocera Document Solutions je zgled ostalim proizvajalcem z izdelavo varčnega tonerja, ki deluje pri 30% nižji temperaturi in posledično porabi manj energije.

Da bi dokazali resnično zavezanost skrbi za okolje in prizadevanjem za spodbujanje trajnosti, je Skupina Kyocera od leta 2011 tudi članica Globalnega dogovora ZN, največje svetovne podjetniške pobude na področju trajnostnega razvoja.

Po zaslugi odločenosti skupine Kyocera, da deluje trajnostno v vseh svojih poslovnih enotah, je družba dosegla različna okoljska priznanja po vsem svetu. Nagrade poudarjajo izjemno predanost podjetja Kyocera zaščit sveta okoli nas, kar daje upanje za bolj zdravo prihodnost tudi za prihodnje generacije.

##

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe B.V. je skupina podjetij v lasti Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega ponudnika rešitev za upravljanje z dokumenti s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj družbe vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter izboljšanje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo sočutnega partnerstva, je cilj podjetja pomagati organizacijam izkoristiti znanje, ki spodbuja razvoj in prinaša spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je ena od ključnih družb, ki sestavljajo korporacijo Kyocera Corporation, vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, sistemov za proizvodnjo sončne energije in mobilnih telefonov. V poslovnem letu, ki se je končalo 31. marca 2018, je konsolidirana neto prodaja podjetja Kyocera znašala 1,58 bilijona jenov (približno 14,9 milijarde USD). Kyocera se je uvrstila na seznam "Derwent Top 100 Global Innovators 2018-19", ki ga izdaja Clarivate Analytics in je na Forbesovi lestvici največjih javnih delnic na svetovnem trgu "Global 2000" uvrščena na 612 mesto. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.

Ciril Kraševec, direktor

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana

Tel.: (01) 5484 800

Faks: (01) 5484 819

E-pošta: ciril@xenon-forte.si

Spletna stran: www.xenon-forte.si