O-STA

Nov singel : Pozabi na napake - Andrej Pirjevec

Foto: Robert Trebec

POZABI NA NAPAKE

Andrej Pirjevec z novo glasbeno poslastico, v kateri se boste našli ...

Skladba govori o današnjih časih, ko vsak človek išče vse preveč napak in različnosti pri drugem sočloveku.

Živimo v časih, ko je nujno potrebno gojiti strpnost in se naučiti "pozabiti napake", kajti vsi jih delamo, hote ali nehote, ampak le kdor jih je sposoben pozabiti, lahko gre naprej, oprosti in živi dalje, v sožitju z okolico in ljubljenimi. Bodisi v partnerskih odnosih kot tudi na človeški ravni.Andrej Pirjevec


Andrej Pirjevec je že od malih nog v svetu glasbe. Že kot sedemletni deček se je začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu pri profesorjuMarku Feriju, kasneje še bobne. Sodeloval je v številnih zasedbah na območju Slovenije. Želja po znanju ga je odpeljala v London, kjer se je šolal na London College Of Music in tam tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter s tem pridobil veliko znanja na poti profesionalnega glasbenika. Ustanovil in vodil je skupino The Open Trio, s katero je posnel avtorski zgoščenki. Trio je nastopil kot predskupina sloviti bobnarski legendi Billyju Cobhamu. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013.

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=zJDqtoXh6tg

Zaplaval je tudi v gledališke vode - bil je idejni vodja, skladatelj soscenarist in producent predstave Človek ni simetričen, posvečene 110-letnici rojstva Srečka Kosovela, za kar je bil nominiran za osebnost Primorske v letu 2014, njegova izjava na temo kulture pa je bila izbrana za izjavo tedna na RTV Slovenija.

Andrej živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi glasbeniki, tako domačimi kot tujimi, in redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi svojo zasedbo Andrej Pirjevec - AP Group.

Informacije o skladbi:

Glasba, Besedilo, Aranžma: Andrej Pirjevec

Glavni vokal in Back vokali, El.bas, Bobni, El. klavir, Ak. Kitare: Andrej Pirjevec

Mix in Produkcija: Andrej Pirjevec

Mastering: Andrej Pirjevec

Posneto: v AP STUDIO Sežana; Kras, Maj/Junij 2019

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=zJDqtoXh6tg

Informacije o izvajalcu:

WEB: www.apmusicart.com

FB: https://www.facebook.com/AndrejPirjevecArtist

YT: www.youtube.com/user/aandrayp

BANDCAMP: https://andrejpirjevec.bandcamp.com