O-STA

Predsedniku upravnega odbora družbe BTC Jožetu Mermalu nagrada za življenjsko delo na izboru "Evropski najmenadžer & najkompanija"

V Sarajevu je prejšnji teden potekala slovesnost ob izboru najboljših menedžerjev in podjetij iz jugovzhodne in srednje Evrope "Evropski najmenadžer & najkompanija". Med nagrajenci je Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC, ki je prejel nagrado za življenjsko delo. Gre za prestižno nagrado, ki jo podeljujejo Neodvisna agencija za izbor naj menedžerjev, Evropsko združenje menedžerjev in časopis Euromanager.

Med letošnjimi prejemniki najvišje nagrade na izboru "Evropski najmenadžer & najkompanija" - nagrade za življenjsko delo - je predsednik upravnega odbora družbe BTC Jože Mermal. Nagrada je priznanje za njegove vrhunske menedžerske dosežke, redno vlaganje v nove projekte, uspešno vodenje družbe in čezmejni razvoj poslovanja. Komisija v sestavi 15 poslovnežev iz različnih evropskih držav je dodala, da je Jože Mermal svetovni lider v poslu. Nagrada je dodatno potrdilo izjemno uspešnega dela Jožeta Mermala, saj so mu na izboru "Evropski najmenadžer & najkompanija" leta 2016 že podelili nagrado za življenjsko delo "Naj manager 2016" jugovzhodne in srednje Evrope, družba BTC pa je takrat prejela nagrado "Naj družba leta".

Jože Mermal, predsednik upravnega odbora družbe BTC, je ob prejemu nagrade povedal: "Vesel sem nagrade, ki je plod trdega dela več kot 40 let, odkar je moja poslovna pot povezana z družbo BTC. V tem času smo uspešno izpeljali številne izjemne projekte, ki so temeljili na inovativnosti in trajnosti ter prispevali k razvoju iz nekdaj specializirano logistično-skladiščne družbe v moderno, odprto družbo. Naše delovanje presega trgovinsko dejavnost. Danes smo globalno prepoznani tudi zaradi uspehov logističnega in nepremičninskega področja ter izvajanja prebojnih projektov, ki so podprti z naprednimi tehnologijami, kot so prvo Bitcoin mesto na svetu, BTC Living Lab in ABC pospeševalnik. V našem delovanju skrbimo tudi za družbo in okolje, tako podpiramo preko 300 društev in posameznikov z različnih področij, v okviru Misije: Zeleno pa skrbimo za naš zelen odtis. Ob tem verjamemo, da je inovativnost ključ, ki odklepa vrata priložnosti, in v tem duhu bomo delovali tudi v prihodnje."

Poleg nagrade predsedniku upravnega odbora družbe BTC Jožetu Mermalu so na letošnji podelitvi podelili še 23 nagrad najuspešnejšim podjetnikom iz 15 evropskih držav ter še nekaj posebnih nagrad posameznikom in družbam, ki sicer niso neposredno povezani s podjetništvom, vendar kljub temu prispevajo k razvoju podjetništva in podjetništvu prijaznega okolja.

Nagrado "Evropski najmenadžer & najkompanija" za območje jugovzhodne in srednje Evrope podeljujejo od leta 1998, že od leta 1995 pa za Bosno in Hercegovino. Strokovna komisija Neodvisne evropske agencije za izbor naj menedžerjev na podlagi predlogov za prejemnike nagrad opravi pregled prijav in izbor zmagovalcev. Ta je osnovan predvsem na rezultatih, ki jih podjetja oz. osebe dosegajo v praksi. Pomembnost nagrade je tudi v tem, da najboljši managerji v regiji med seboj izberejo najboljšega med najboljšimi. Cilj tekmovanja je tako nagrajevanje uspešnih posameznikov in primerov dobre prakse, povezovanje gospodarstva v regiji ter spodbujanje čezmejnega razvoja poslovanja.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si

Fotografije v visoki resoluciji so dostopne na povezavi.