O-STA

Na lov za znanji elektrotehnike in multimedije

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko bo v predzadnjem tednu v avgustu potekal že tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, kjer se bodo mladi podali na lov za novimi znanji s področja elektrotehnike in multimedije. Tabor je namenjen učencem od 4. razreda osnovne šole, pa vse do 3. letnika srednje šole, ki jih zanimajo tovrstna znanja. Izbirali bodo lahko med 14imi tematskimi delavnicami, ki so namenjene različnim starostnim skupinam. Od 19. do 23. avgusta se tako na Fakulteti za elektrotehniko obeta pestro dogajanje. Poleg poučnih in zabavnih delavnic, ki jih vodijo izkušeni mentorji s fakultete, pa se bodo mladi odpravili tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

Poletni tabor na fakulteti vse bolj priljubljen

Udeleženci bodo pridobljeno znanje sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. Ravno ta uporabna vrednost je poleg pridobljenega znanja tista, ki dela Poletni tabor inovativnih tehnologij vse bolj priljubljen med mladimi tehnološkimi navdušenci. Mladim je tako omogočen dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Mladi so lahko izbirali med štirinajstimi različnimi tematskimi delavnicami, ki so veliko več kot le podatki in številke. Pridobljeno znanje bodo med drugim uporabili pri izdelavi domače vremenske postaje, električnega kolesa, iz kompleta Lego Mindstorms bodo sestavili in sprogramirali avtonomno vozilo, spoznali bodo, kako nastanejo nevihtne strele, se naučili nekaj hudo dobrih trikov s področja video produkcije in TV sistemov ter pripravili in posneli oddajo, ki jo bodo predvajali v živo. Izbira je velika, tako da bo vsak našel zase tisto, kar ga najbolj zanima.