O-STA

Nomago 73.000 dijakom omogoča spletni nakup vozovnic IJPP

Ljubljana, 21. avgust 2019 - Nekaj več kot 73.000 dijakov in dijakinj, ki kmalu zaključujejo letne počitnice, lahko od danes prek spletne strani ali mobilne aplikacije Nomago kupi subvencionirane vozovnice IJPP za šolsko leto 2019/2020, s katerimi se lahko zapeljejo od doma do šole. Vozovnice IJPP lahko dijaki na izbrani relaciji uporabljajo pri vseh prevoznikih medkrajevnih javnih prevozov in tudi v kombinaciji z mestnim potniškim prometom v Ljubljani, Mariboru in na Jesenicah. Vozovnice lahko dijaki uporabijo tudi za prevoz z vlakom in z nedavno uvedenimi hitrimi linijami, ki so večja slovenska mesta povezala z Ljubljano in ki so bistveno skrajšala čas potovanj.

Nomago je edini slovenski prevoznik, ki dijakom in študentom omogoča, da prek spleta naročijo tudi kartico IJPP, na katero lahko naložijo vozovnice. "Ob začetku vsakega šolskega leta smo opazovali enako sliko. V dneh pred začetkom šolskega leta so se pred prodajnimi okenci vile dolge vrste dijakov in dijakinj, ki so si urejali nakup subvencioniranih mesečnih ali letnih vozovnic. Zato smo se v Nomagu odločili, da jim bomo omogočili, da se temu izognejo in celoten postopek opravijo preprosto prek spleta. Že lani smo opazili, da so se vrste zaradi tega skrajšale, letos pa pričakujemo, da si bo še več dijakov in študentov vozovnico IJPP uredilo prek spleta in jih k temu tudi vabimo," je povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga.

Celoten postopek pridobitve subvencionirane vozovnice je dostopen na spletni strani nomago.si/dijaki, kjer so zbrana tudi najbolj pogosta vprašanja in odgovori ter seznam prodajnih mest in poslovalnic, kjer lahko dijaki tudi kupijo vozovnico. Dijaki morajo pred nakupom subvencionirane vozovnice IJPP prek spleta ali na katerem od prodajnih mest Nomago oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice. Ko je vloga odobrena, lahko na spletni strani ali prek mobilne aplikacije Nomago naročijo oziroma podaljšajo obstoječo kartico IJPP ter opravijo nakup vozovnice. Nakup je možen tudi v poslovalnicah in na prodajnih mestih družbe Nomago v Novi Gorici, Celju, Ajdovščini, Cerknici, Hrastniku, Idriji, Kočevju, Kopru, Krškem, Mozirju, Postojni, Ravnah na Koroškem, Ribnici, Rogaški Slatini, Sevnici, Sežani, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Tolminu, Velenju, Trbovljah in Zagorju.

Spletna prodaja subvencioniranih vozovnic IJPP za študente in študentke bo prek spletne strani in mobilne aplikacije Nomago možna od 20. septembra.