O-STA

Nomago priskočil na pomoč varnim hišam v Celju, Ljubljani in Novi Gorici

Ljubljana, 16. december 2021 - Vodstvo Nomaga je v imenu vseh 1200 zaposlenih varnim hišam v Celju, Ljubljani in Novi Gorici predalo nove hladilnike, mikrovalovne pečice, steklokeramične plošče, grelnike vode, sesalnike, vgradne pečice, pralne stroje in druge gospodinjske aparate, s katerimi so opremili vse tri lokacije, v katere se vsako leto zatečejo številne ženske, matere in njihovi otroci.


"Vsi si zaslužimo živeti v varnem okolju, brez kakršnekoli oblike nasilja. Že ob ustanovitvi Nomaga smo varnost naših potnikov, zaposlenih in vseh udeležencev v prometu postavili na prvo mesto in od tega ne odstopamo. Ker so otroci med našimi najbolj pogostimi potniki, smo že pred časom v avtobusih mestnega potniškega prometa Nove Gorice vzpostavili varne točke, s tokratno pomočjo pa sledimo naši filozofiji. Umik in nastanitev v varnih hišah je že sam po sebi izredno stresen dogodek, ki terja veliko poguma. Čas, ki ga ženske, matere in otroci preživijo na teh tajnih lokacijah, predstavlja tudi njihov prvi korak do življenja brez fizičnega ali psihološkega nasilja, obenem pa tudi priložnost, da si ponovno uredijo življenje," je ob predaji donacije povedal mag. Sandi Brataševec, glavni izvršni direktor Nomaga.


Celje in Novo Gorico z Nomagom povezuje izredno dolga zgodovina, saj sta bila tam ustanovljena najstarejša dela Nomaga. Ob ustanovitvi je sedež združenega podjetja postala Ljubljana, v Celju in Novi Gorici pa sta locirana oba regijska centra, ki sta ključnega pomena za nemoteno izvajanje prevozov potnikov.


Fotografije: https://we.tl/t-wbs9sPv5MC


O skupini Nomago

Nomago je celovit ponudnik prevozov in potovanj, ki potnike dnevno vozi v 49 slovenskih mest, z njegovo pomočjo pa lahko stranke odpotujejo tudi v 195 držav po svetu. V prvi vrsti si prizadeva vsakemu posamezniku ali skupini ponuditi popotniške storitve, ki so vedno pri roki, osebne in prijetne, ter prilagojene pričakovanjem sodobne digitalne družbe. Poleg osredotočenosti na stranke si Nomago prizadeva tudi za trajnostno skrb za okolje in je sopodpisnik projekta EDISON (Eco Driving Innovative Solutions and Networking) ter že danes svojo floto vozil širi izključno z vozili, skladnimi z EURO 5 in EURO 6 standardi, v teku pa so tudi projekti vključevanja električnih vozil. Nomago je prisoten tudi na hrvaškem trgu, s poslovalnico Nomago Mobility v Zagrebu in podjetjem Brioni iz Pulja, ter na italijanskem s podjetjem Alibus International.