O-STA

Mori Building je razkril obsežen projekt urbanistične oživitve v središču Tokia

Office Lobby
Food Hall
Commercial Facilities
Restaurant/Hotel Facing the Central Square
West Entrance
Panoramic View (Day) 1
Panoramic View (Day) 2
Panoramic View (Night)
Central Square
East Entrance
North Entrance
Site Plan of Toranomon-Azabudai Project
Cross Section Plan of Toranomon-Azabudai Project

Inovativni in večnamenski korak naprej bo ustvaril mesto znotraj mesta, kjer bo na voljo mnogo zelenih površin.

TOKYO--(BUSINESS WIRE)-- Mori Building Co., Ltd., vodilno podjetje na področju urbanističnega načrtovanja, je začelo uresničevati svoj projekt urbanistične prenove predela Toranomon-Azabudai, obsežni projekt urbanistične oživitve, ki si bo prizadeval za obuditev širšega področja v središču Tokya. Slovesnost ob začetku gradnje je potekala 5. avgusta, projekt pa naj bi bil dokončan do konca marca 2023.

Sporočilo za javnost vključuje večpredstavnostne vsebine. Celotno objavo si lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20190821005445/en/

Predel Toranomon-Azabudai bo tako preoblikovan v moderno urbanistično vas, edinstveno sosesko, ki bo združevala prefinjenost megalopolisov in intimnost majhnih vasi v srcu Tokia. Projekt se bo raztezal na površini približno 8,1 hektarjev, podobno kot Rockefeller center v New Yorku, in bo zajemal obsežne zelene površine - 24.000 m2, vključno z velikim središčnim trgom na 6000 m2. Celotna površina znotraj stavb bo 860.400 m2, vključno s površino 213.900 m2, ki bo namenjena pisarnam, in s približno 1400 stanovanjskimi enotami. Okoli 20.000 pisarniških uslužbencev in 3500 stanovalcev bo delalo in živelo tam, med 25 in 30 milijonov obiskovalcev pa naj bi vsako leto obiskalo to novo mesto znotraj mesta.

Struktura projekta bo temeljila na najnaprednejših protipotresnih dizajnih in tehnologijah, medtem ko bodo posebne elektrarne oskrbovale celotno sosesko z elektriko. Podjetje bo ustvarilo varno mesto, ki bo ljudem omogočalo, da bodo nadaljevali s svojimi življenji tudi v primeru večje nesreče, kot je bil uničujoči potres na Japonskem leta 2011. Nepreseženi varnostni ukrepi podjetja Mori Building ustvarjajo mesta, v katera se lahko ljudje zatečejo, in ne mesta, iz katerih bežijo.

Zelenje in dobro počutje za izpopolnjene načine življenja

Projekt predela Toranomon-Azabudai bo ustvaril edinstvene prostore, ki bodo posvečeni ljudem, tako da bo prepletal različne elemente in ustvaril svoj lastni svet. Projekt bo elegantno vključeval pisarne, stanovanja, hotele, mednarodne šole, trgovine, restavracije in kulturna prizorišča v vsakdanja življenja ter bo tako omogočal delo, učenje, rekreacijo, interakcije in sprostitev. Skupaj z inovativnimi potezami, kot je trg, ki bo spominjal na vaška središča in bo obkrožen z zelenjem, bo projekt ustvaril urbanistični prostor, kjer bodo ljudje lahko dosegli harmonijo z naravo ter se medsebojno povezovali in navdihovali. Mesto znotraj mesta bo tako mnogo več kot zgolj skupek stavb, temveč bo integriran socialni ekosistem, ki bo temeljil na ljudem-prijaznem pristopu k načrtovanju.



Bistveni del projekta je ogromni središčni trg, s površino 6000 m2, ki bo vseboval koncept zelenja in dobrega počutja. Tam se bodo lahko ljudje iz raznolikih skupnostih srečevali in družili. Obsežni del tega prostora, vključno z zgornjimi deli okoliških stavb, bo pokrit z zelenjem. Projekt bo izkoristil stopničasto arhitekturo okolice ter zajemal več kot dva hektarja zelenih površin, vključno s središčnim trgom, kar bo ustvarilo prelivajočo se oazo v urbanem okolju, napolnjeno z drevesi, rožami in vodnimi površinami.

Soseska bo v celoti oskrbljena z obnovljivo električno energijo ter bo tako dosegla cilje, ki so bili zastavljeni v mednarodni okoljski pobudi RE100 britanske neprofitne organizacije Climate Group. Ljudje, ki bodo živeli in delali v tem mestu znotraj mesta, bodo imeli na voljo programe za dobro počutje telesa in duha, ki bodo vključevali dejavnosti v zdravstvenih in športnih ustanovah, na tržnicah, v restavracijah in na središčnem trgu.

Mori Building bo vložil zahtevo za certifikacijo projekta pod znamko WELL Building Standard™ mednarodnega inštituta WELL Building Institute™.

Mesto, kjer se bodo različni deli človeških življenj gladko prepletali

Projekt predela Toranomon-Azabudai bo tako uresničil zamisel o urbanističnem okolju, kjer se različni vidiki življenja - delo, bivanje, sproščanje, druženje, učenje in igranje - elegantno prepletajo. Raje, kot da bi oblikovalo mesto okoli objektov, kot so pisarne, stanovanja in hoteli, se je podjetje Mori Building lotilo razvoja mesta z vidika prebivalcev in njihovih dejavnosti ter tako odstranilo prepreke med objekti. V mestu znotraj mesta bodo stavbe med seboj komunicirale in sodelovale ter nudile ljudem priložnost za popolnoma nove življenjske sloge, omogočile jim bodo prostor, kjer lahko živijo svoja življenja v skladu z naravo, kjer se lahko srečujejo in ustvarjajo občutek skupnosti ter živijo ustvarjalna in stimulativna življenja. Celotno mesto, polno zelenih površin, bo postalo prostor učenja in dela, dom in igrišče.

Vodilni globalni inovatorji pomagajo uveljavljati koncept moderne urbane vasi

Najboljši oblikovalci na svetu so se združili, da bi uresni čili dizajn te izvirne moderne urbane vasi, podjetje Mori Building pa je bilo bistveno pri organizaciji projekta. Britanski Heatherwick Studio, ki ga vodi Thomas Heatherwick, oblikovalec olimpijskega kotla za londonske igre leta 2012, je oblikoval javne prostore in nižjo arhitekturo, medtem ko so bili trije nebotičniki delo ameriškega biroja Pelli Clarke Pelli Architects pod taktirko pokojnega Césarja Pellija in Freda Clarkea. Sou Fujimoto Architects z Japonske, ki jih vodi Sou Fujimoto, pa je oblikoval trgovinska središča. V projektu so sodelovali tudi drugi priznani strokovnjaki po svetu.

Glavni sodelujoči arhitekti, oblikovalci in inovatorji

• Thomas Heatherwick,

Ustanovitelj studia Heatherwick Studio

• César Pelli (pokojni)

Pelli Clarke Pelli Architects

• Fred Clarke

Pelli Clarke Pelli Architects

• Sou Fujimoto,

Sou Fujimoto Architects (Japonska)

• Glenn Pushelberg in George Yabu,

Yabu Pushelberg (Kanada)

• Marco Costanzi,

Marco Costanzi Architects (Italija)

• Soo K. Chan, SCDA (Singapur)

Tyler Brûlé, Winkreative (Združeno kraljestvo)

Povezovati že obstoječe projekte in ustvarjati novo kulturno in ekonomsko srce mesta

Strateško področje podjetja Mori Building, ki zajema Toranomon-Azabudai predel, se nahaja v bližini središča predela Minato City znotraj Tokia. Področje slovi kot mednarodno z velikim številom tujih podjetij in prebivalcev, raznolikimi kulturami in okusi ter ima občuten potencial, da postane novo mednarodno središče Tokia.

Prizorišče projekta se nahaja poleg kompleksa ARK Hills podjetja Mori Building med kulturnim srcem Tokia, Roppongi Hills, in njegovim globalnim poslovnim središčem, Toranomon Hills. Novi projekt bo tako povezoval že obstoječe projekte, kar bo pospešilo razvoj celotnega področja ter ustvarilo novo mednarodno urbano, kulturno in ekonomsko središče znotraj srca Tokia.

Pregled projekta

Ime projekta:

Projekt urbanistične prenove predela Toranomon-Azabudai, kategorija 1

Izvajalec projekta:

Društvo za urbanistično prenovo predela Toranomon-Azabudai

Področje gradnje:

Približno 8,1 hektarjev

Površina tal:

Približno 63.900 m2

Celotna notranja površina:

Približno 860.400 m2

Stavbe:

Stanovanja (1400 enot), pisarne (okoli 213.900 m2), trgovine (približno 150 trgovin), hotel (približno 120 sob), mednarodna šola (približno 14.000 m2), središčni trg (okoli 6000 m2), kulturne ustanove (približno 9000 m2)

Zelene površine:

Približno 2,4 hektarjev

Parkirišča:

Približno 1880 parkirnih prostorov

Cena projekta:

Približno 580 milijard japonskih jenov

Člani:

285 imetnikov pravic (marec 2019)

Začetek gradnje:

5. avgust 2019

Predvideni zaključek:

31. marec 2023

Če želite urediti fotografije ali bi želeli dostop do preostalega vizualnega gradiva, recimo fotografij oblikovalcev, kontaktirajte Weber Shandwick Japan prek e-pošte moribldg@webershandwick.com.

Prenos povezave:(do 23. septembra 2019)

https://bit.ly/2TKtmUu

Geslo: mori20xx

O Mori Building

Mori Building je inovativno podjetje na področju urbanističnega načrtovanja s sedežem v Tokiu. Podjetje si prizadeva, da bi mesta postala bolj privlačna z vzpostavljanjem in obnavljanjem varnih, trajnostnih in svetovljanskih urbanih središč. Svoje projekte temelji na lastnem izvirnem konceptu mest z vertikalnimi vrtovi, ki uvajajo visoko vzpenjajoča se središča za različne namene - delo, izobrazbo, prosti čas in bivanje. Podjetje je koncept uporabilo v mnogih vodilnih projektih, kot so ARK Hills, Roppongi Hills in Toranomon Hills v Tokyu ter svetovni finančni center v Šanghaju. Mori Building se ukvarja tudi z oddajo nepremičnin, vodenjem projektov in svetovanjem. Za več informacij obiščite www.mori.co.jp/en

Oglejte si izvirno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190821005445/en/

Kontakti

Povpraševanje mednarodnih medijev
Odnosi z javnostjo, Mori Building Co., Ltd.
Tel +81 (0)3-6406-6606
Faks +81 (0)3-6406-9306
E-pošta koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan
Kaya Tanabe (telefon: +81 (0)90 7726 7027), Reina Matsushita (+81 (0)80 2375 0295),
Mayuko Harada (+81 (0)90 9006 4968) ali Masashi Nonaka (+81 (0)80 1037 7879)
E-pošta moribldg@webershandwick.com


Multimedija


Toranomon-Azabudai Project Summary Movie

Toranomon-Azabudai Project Concept Movie

Mori Building Company Movie

Image of Office Lobby (Graphic: Business Wire)

Image of Food Hall (Graphic: Business Wire)

Image of Commercial Facilities (Graphic: Business Wire)

Image of Restaurant/Hotel Facing the Central Square (Graphic: Business Wire)

Image of West Entrance (Graphic: Business Wire)

Image of Panoramic View (Day) 1 (Graphic: Business Wire)

Image of Panoramic View (Day) 2 (Graphic: Business Wire)

Image of Panoramic View (Night) (Graphic: Business Wire)

Image of Central Square (Graphic: Business Wire)

Image of East Entrance (Graphic: Business Wire)

Image of North Entrance (Graphic: Business Wire)

Site Plan of Toranomon-Azabudai Project (Graphic: Business Wire)

Cross Section Plan of Toranomon-Azabudai Project (Graphic: Business Wire)




Vir: Mori Building Co., Ltd.