O-STA

ExxonMobil in Porsche širita partnerstvo v motošportu na formulo E

Porschejev dirkalnik formule e bo uporabljal maziva in olja znamke ExxonMobil

SPRING, Texas - (BUSINESS WIRE) - ExxonMobil v sezoni 2019/2020 širi svoje globalno poslovno in tehnološko partnerstvo z nemškim izdelovalcem luksuznih avtomobilov Porschejem na področje avtomobilov formule E. Z novim partnerstvom se ExxonMobil prvič podaja na področje električnih dirkalnikov.

Sporočilo za javnost vsebuje multimedijske vsebine. Celotno sporočilo si lahko ogledate na https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

ExxonMobil bo od prve dirke sezone v Savdski Arabiji konec tega leta Porsche oskrboval s svojimi visokozmogljivimi olji za električni pogonski mehanizem, ki jih je razvil posebej za posebne potrebe električnih vozil.

"Naš vstop na področje formule e s Porschejem ne predstavlja le širitve našega uspešnega poslovnega odnosa, ampak tudi širitev zmagovalnega partnerstva na področju dirk," je dejal Russ Green, podpredsednik, pristojen za maziva v družbi ExxonMobil. "Medtem ko začenja Porsche tekmovati in razkazovati zmožnosti svoje tehnologije električnih vozil, ExxonMobil izdeluje celoten set maziv, s katerimi bo pomagal novi Porschejevi ekipi formule e nadgraditi že dosežene dikralne uspehe. Motošport predstavlja ključno področje za nadaljnji razvoj visokozmogljivih maziv in olj."

Vozila, ki tekmujejo v električnem motošportu, uporabljajo visokozmogljivo tehnologijo maziv, ki nudi posebne prednosti za baterijo vozila, vključno z električno prevodnostjo, zmogljivostmi hlajenja in skladnostjo materialov.

"Noben drug dobavitelj maziv ne razume Porschejeve filozofije delovanja tako dobro kot ExxonMobil, ki je naš ključni partner na področju tehnologije že več kot 20 let," je dejal Fritz Enzinger, podpredsednik v podjetju Porsche Motorsport. "ExxonMobil ni le naš dragocen partner na komercialnem področju, ampak tudi pomemben član ekipe pri zasledovanju zmag na prvenstvih od Sebringa do Le Mansa. V času, ko Porsche vstopa v vznemirljivo dirkalno obdobje, je ExxonnMobil naravna izbira za našo ekipo formule e."

Z novim tehnološkim partnerstvom ExxonMobil širi svoje aktivnosti na področju globalnega motošporta s Porschejm, ki vključuje tekmovanja, kot so World Endurance Championships, IMSA WeatherTech SportsCar Championship, Porsche Mobil 1 Supercup, Porsche Carrera Cup in mnoga druga.

O družbi ExxonMobil

ExxonMobil, največja mednarodna naftna in plinska delniška družba, uporablja tehnologijo in inovacije, s katerimi pomaga svetu zadovoljiti vse večje potrebe po energiji. ExxonMobil je ena največjih rafinerij in prodajalcev naftnih derivatov, in njegova kemična družba je ena največjih na svetu.

O družbi ExxonMobil na področju motošporta

Za ExxonMobil ter za njegove znamke maziv in olj dirke predstavljajo najpomembnejši poligon za testiranje izboljšav tehnologij ter maziv in olj. Vsako dirkalno sezono naši vrhunski izdelki sodelujejo pri izboljšanju delovanja in učinkovitost vozil. Maziva družbe ExxonMobil uporablja veliko vrhunskih dirkalnih ekip, ki tekmujejo v zelo zahtevnih tekmovanjih v motošportu. Znanje, ki ga pridobimo s takšnimi partnerstvi, pomaga našim znanstvenikom in inženirjem premikati meje na področju razvoja najnovejših tehnologij.

ExxonMobil ostaja ponosen partner ekip Aston Martin Red Bull Racing, Stewart-Haas Racing na tekmovanjih NASCAR's Sprint Cup Series; ekip Porsche, Bentley in TOYOTA GAZOO Racing na svetovnem prvenstvu FIA World Endurance Championship; ekip Corvette Racing, Porsche North America, Lexus in Acura/Caterpillar na tekmovanju IMSA WeatherTech SportsCar Championship; kot tudi partner mnogih drugih ekip, ki tekmujejo na drugih tekmovanjih po svetu.

Za več informacij o družbi ExxonMobil in njenih blagovnih znamkah obiščite www.exxonmobil.com ali nam sledite na Twitterju www.twitter.com/exxonmobil.

Za ogled originalne različice na businesswire.com obiščite https://www.businesswire.com/news/home/20190906005023/en/

Kontakt

Media Relations
832-625-4000

Vir: ExxonMobil


Večpredstavnost

Foto: ExxonMobil v sezoni 2019/2020 širi svoje globalno poslovno in tehnološko partnerstvo z nemškim izdelovalcem luksuznih avtomobilov Porschejem na področje avtomobilov formule e. (Foto: Business Wire)