O-STA

Vsa gospodinjstva bodo prejela praznično brošuro Abeceda mesta Velenje

Velenje, 26. september 2019 - Letošnji občinski praznik je že osmi po vrsti, ki ga v Velenju praznujemo tudi tako, da vsem gospodinjstvom v občini podarimo praznično knjižico. Doslej smo s prazničnimi publikacijami predstavili že delovanje občinske uprave, velenjsko arhitekturo, naše projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, področji športa in kulture, sanacijo okolja v Šaleški dolini ter velenjske ceste, ulice in trge. Letošnja knjižica, posvečena tudi 60. obletnici slovesnega odprtja velenjskega mestnega središča, pa nosi naslov Abeceda mesta Velenje.

"Velenjska abeceda" prinaša 60 gesel, z njimi pa 60 informacij, zanimivosti, podatkov, kratkih zgodb o šest desetletij starem mestu. Opremljena je s fotografijami znamenitega velenjskega fotografa Volbenka Pajka, katerega bogato zapuščino je v lanskem letu v hrambo dobil Muzej Velenje.

Praznično knjižico, ki jo je izdala Mestna občina Velenje, so tudi letos pripravili v Muzeju Velenje, v nabiralnike pa jih bodo Velenjčanke in Velenjčani prejeli v petek, 27. septembra. Abecedo mesta Velenje najdete tudi na spletni strani Mestne občine Velenje v poglavju Brošure: https://www.velenje.si/o-velenju/brosure.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša Kočevar

Kabinet župana