O-STA

Sprejem odličnih mladih gasilk

Velenje, 3. oktober 2019 - V imenu župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča je danes v mestni hiši ekipo PGD Velenje sprejela podžupanja Darinka Mravljak. Ekipa PGD Velenje je na državnem tekmovanju gasilske mladine v orientaciji v kategoriji pripravnic, na Kopah 14. septembra, osvojila odlično drugo mesto. Na državnem tekmovanju je sodelovalo 189 ekip. Podžupanja jim je čestitala za izjemen dosežek in se jim zahvalila za njihov trud in dobro prepoznavnost naše doline.

Delo z mladimi je ena najpomembnejših nalog v gasilstvu, zato se v vseh velenjskih gasilskih društvih aktivno posvečajo vzgoji gasilske mladine, saj bodo v prihodnosti prav oni nasledili trenutne operativne člane ter varovali naša življenja in premoženja v prihodnje. Poleg klasičnih gasilskih vsebin, ki jih spoznajo mladi skozi preventivne značke in gasilska tekmovanja, se v zadnjih letih posebna pozornost namenja gasilskemu kvizu in gasilski orientaciji. Tekmovanja potekajo na več nivojih, najprej na nivoju gasilske zveze, potem na nivoju regije in na koncu na državnem nivoju. Mladi naše doline tradicionalno dosegajo visoke rezultate tudi na državnem nivoju. Nazadnje je to uspelo ekipi Velenja na državni orientaciji.

Orientacija poteka v naravi, s tekom do delovne točke do delovne točke, kjer morajo mladi pokazati predpisano znanje, predvsem iz znanja praktičnih gasilskih veščin, ki jih mladi kasneje s pridom lahko uporabijo v operativnem delu (vozli, spoznavanje opreme ...). Pomemben pa je tudi čas, zato tekmovalci ves čas tečejo. Gre torej za izredno naporno in zahtevno disciplino zato je dosežek ekipe PDG Velenje res izjemen.

Pošiljamo fotografijo s sprejema. Na njej so z leve podžupanja Darinka Mravljak, članice ekipe: Ajda Rink, Ana Marija Brcar, Bojana Urbanc, poveljnik PGD Velenje Bojan Brcar, mentorica ekipe Marinka Brcar in namestnik vodje Urada za razvoj in investicije MO Velenje Bojan Prelovšek.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje