O-STA

Vabljeni na predstavitev različnih oblik mikromobilnosti

V ponedeljek, 14. oktobra 2019, bo v BTC Cityju Ljubljana potekal dogodek "Mikromobilnost: naslednji veliki trend?" (angl. "Micro-mobility: the next big thing?"), ki ga organizira Evropska komisija. V okviru dogodka bo na parkirišču pred Kristalno palačo za širšo javnost potekala predstavitev različnih oblik mikromobilnosti; od električnih skirojev do električnih koles, letalnikov ter ostalih pripomočkov in rešitev za mobilnost in dostavne storitve po urbanih območjih.

Mikromobilnost predstavlja rastoč fenomen v mnogih evropskih mestih. Na ulicah in v zraku lahko srečamo številna različna prevozna in dostavna sredstva, katerih skupni imenovalec je električni pogon. Pred Kristalno palačo v BTC Cityju Ljubljana bodo lahko obiskovalci v ponedeljek, 14. oktobra, spoznali tovrstne rešitve mikromobilnosti.

Družbi BizGarden in Dronhub Innovations bosta v sodelovanju s podjetjem Symbios Funding & Consulting skozi digitalne vsebine predstavili svoje avtonomne storitve - letalnike BVLOS UAV. Pipistrel Vertical Solutions bo v zmanjšanem modelu na ogled postavil svoje električno letalo - urbani taksi Pipistrel Concept 801 Urban Air Taxi. Podjetje Emicon Adria bo predstavilo svojo storitev Bikeep; gre za varne sisteme parkiranja električnih koles in električnih skirojev s sistemom za zaklepanje ter polnilno infrastrukturo. Svoj električni potniški letalnik eVTOL bo na ogled postavilo podjetje SURAAA (Smart Urban Region Austria Alps Adriatic), družba Narcine pa svoje električne skiroje. Podjetje UBER pa bo predstavilo svoja brezterminalna električna kolesa in električne skiroje za souporabo JUMP.

Med razstavljavci bo tudi podjetje AV Living Lab, ki bo preko vizualnih vsebin predstavil svojo storitev "City As A Lab" (mesto kot testno okolje). Podjetje namreč na področju BTC Cityja Ljubljana svojim poslovnim partnerjem nudi preizkušanje naprednih poslovnih rešitev v realnem okolju, v katerem ne manjka najrazličnejših vsakdanjih interakcij in dogodkov. Med drugim preizkušajo številne rešitve na področju mobilnosti in mikromobilnosti.

V sklopu dogodka se bo v organizaciji Evropske komisije v Kristalni palači odvijala tudi konferenca "Mikromobilnost: naslednji veliki trend?" (angl. "Micro-mobility: the next big thing?"), na kateri bodo gostje razpravljali o izzivih in priložnostih, ki jih za mobilnost ljudi v urbanih okoljih in za dostavne storitve predstavlja mikromobilnost.

Dodatne informacije:

BTC d.d., Maja Oven, direktorica Sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi; tel.: 01 585 13 15, e-pošta: maja.oven@btc.si