O-STA

Virgin Galactic je zaključilo združitev s Social Capital Hedosophia ter tako ustvarilo prvo in edino javno družbo na svetu, ki ljudem nudi komercialne polete v vesolje

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Virgin Galactic ("VG"), vertikalno integrirano vesoljsko podjetje, in Social Capital Hedosophia ("SCH"), javni nosilec naložb, sta 25. oktobra sporočila, da sta zaključila njuno napovedano združitev, ki je vodila v ustanovitev podjetja Virgin Galactic Holdings, Inc. ("VGH"). Navadne delnice, enote in nakupni boni podjetja VGH bodo 28. oktobra 2019 postali del trgovanja na newyorški borzi pod delniškimi simboli "SPCE", "SPCE.U" in"SPCE WS". Podjetje proizvaja svoja vesoljska plovila v kraju Mojave v Kaliforniji prek svoje hčerinske družbe za vesoljski razvoj The Spaceship Company, medtem ko je središče njegove komercialne dejavnosti vesoljsko izstrelišče Spaceport America v zvezni državi New Mexico.

To sporočilo za javnost vsebuje večpredstavnostne vsebine. V celoti si ga lahko ogledate na: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

Več kot 600 ljudi iz 60 držav je že rezerviralo polete pri VG, kar pomeni približno 80 milijonov ameriških dolarjev glede na zbrana vplačila in več kot 120 milijonov ameriških dolarjev potencialnega prihodka. Zaključek te združitve in ustanovitev javne družbe sta naslednja mejnika na poti do cvetočega podjetja komercialnih storitev in ustreznih prihodnjih naložb.

George Whitesides, glavni izvršni direktor podjetja Virgin Galactic Holdings je dejal:

"Danes je začetek novega obdobja za industrijo človeških poletov v vesolje. VG je že uhodil pot z nekaterimi pomembnimi dosežki na tem področju, kot je recimo izstrelitev prvega testnega potnika v vesolje na komercialnem plovilu, in današnja objava sledi temu. Sedaj ko je VG javna družba, lahko vsak investira v podjetje človeških poletov, ki si prizadeva za resnično preobrazbo trga, ter je tako del vznemirljive komercialne vesoljske industrije. Ponosen sem na ogromni priliv vplačil strank in njihovo zanimanje, ki smo si ga do sedaj prislužili, in veselim se, da bomo lahko uresničevali njihove sanje o poletu v vesolje."

Chamath Palihapitiya, ustanovitelj in glavni izvršni direktor SCH, je dejal:

"Vse od naše ustanovitve si SCH prizadeva za združevanje tehnologov, podjetnikov in vlagateljev v razvoj tehnologije na podlagi skupne vizije. Naš trud se je sedaj prelevil v uspešno opravljeno misijo. Veseli nas, da smo osvojili današnji izjemni mejnik in veselimo se nadaljnjega sodelovanja s podjetjem The Spaceship Company, ki bo stremelo k preobrazbi komercialne vesoljske industrije."

Sir Richard Branson, ustanovitelj podjetja Virgin Galactic, je rekel:

"Mojim sovlagateljem, zaposlenim pri VG in The Spaceship Company, poslovnim partnerjem in strankam se zahvaljujem za njihovo predanost našemu odličnemu podjetju, ki je omogočilo današnjo navdušujočo novico. Na podlagi našega lastniškega sistema za vesoljske polete, posebnega izstrelitvenega dostopa pri Spaceport America, globalne prepoznavne znamke in zanimanja pri širokem naboru vlagateljev verjamem, da ima VG odlično priložnost, da izkoristi prednosti hitro rastočega trga komercialnih vesoljskih storitev, ki je vreden več milijard dolarjev, ter tako nudi možnost raziskovanja vesolja tisočim novim astronavtom. Danes smo osvojili eno misijo ter se veselimo prihodnosti, ko bomo v vesolje popeljali vedno več astronavtov."

Podrobnosti transakcije

Virgin Galactic je na podlagi opravljene združitve prejel več kot 450 milijonov ameriških dolarjev iz prve ponudbe, po zaprtju trgov 25. oktobra pa je podjetje prejelo še tržno kapitalizacijo v višini 2,3 milijard dolarjev. V prihodnje bodo obstoječi delničarji Virgin Galactic imeli v lasti skoraj 59% delež novega podjetja. Odbor direktorjev sestavljajo Chamath Palihapitiya kot njegov vodja, Adam Bain in James Ryans, ki sta bila direktorja pri SCH, ter Wanda Austin, Craig Kreeger, George Mattson, Evan Lovell in George Whitesides.

O Virgin Galactic Holdings

Virgin Galactic Holdings, Inc. je vertikalno integrirano vesoljsko podjetje, ki razvija človeške polete v vesolje za posameznike in raziskovalce. Podjetje verjame, da je komercialno raziskovanje vesolja eno izmed najbolj vznemirljivih in bistvenih tehnoloških pobud, ki obstajajo dandanes. Pri svojih prizadevanjih za komercialno raziskovanje pa v ospredje postavlja varne človeške polete, ki bi se dosledno vrstili in bili cenovno dostopni. Na podlagi svojih zaščitenih in obnovljivih tehnologij in svoje prepoznavne ponudbe pod znamko Virgin Galactic, podjetje razvija sistem vesoljskih poletov, ki bi strankam nudil edinstveno in večdnevno izkušnjo, njen vrhunec pa bi bil polet v vesolje, ki bi vseboval nekaj minut breztežnosti in pogled na Zemljo iz vesolja. Podjetje bo kmalu zaključilo razvoj te ponudbe, saj je že opravilo več poletov s posadko na svojih plovilih, ter pričakuje, da bo pričelo s prvimi komercialnimi poleti leta 2020.

Za prenos gradiv obiščite našo medijsko platformo na https://www.image.net/virgingalactic



Oglejte si izvorno različico na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005532/en/

Kontakti

Za medijsko povpraševanje v zvezi s Social Capital Hedosophia kontaktirajte:
Jonathan Gasthalter/Carissa Felger/Nathaniel Garnick
Gasthalter & Co.
+1 (212) 257-4170
SCH@gasthalter.com

Za medijsko povpraševanje v zvezi z Virgin Galactic kontaktirajte:
VirginGalacticPress@virgingalactic.com

Združeno kraljestvo, Srednji vzhod, Azija, Afrika - Ollie Bailey-Pratt
vg@fticonsulting.com, +44 (203) 727-1000
ZDA, Kanada, Južna Amerika, Avstralija - Antonia Gray
vg@fticonsulting.com, +1 (347) 574-4352

Za investicijsko povpraševanje v zvezi z Virgin Galactic kontaktirajte:
VirginGalactic-SVC@SARDVERB.com





Vir: Virgin Galactic Holdings, Inc.