O-STA

Uspehi dijakov ŠC Velenje na tekmovanju iz logike

Učitelji matematike na Elektro in računalniški šoli že nekaj let organiziramo tekmovanje iz logike. Prva stopnja je šolsko tekmovanje, ki je bilo v četrtek, 26. 9. 2019. Tekmovanja se je udeležilo 51 dijakov Elektro in računalniške šole. Od tega je bilo 17 dijakov iz 1. letnika, iz 2. letnika tudi 17 dijakov, iz 3. letnika 13 dijakov in iz 4. letnika 4 dijaki. 20 dijakov je prejelo bronasta priznanja.

V Sloveniji je tekmovalo 5008 dijakov. Na državno tekmovanje se je uspelo uvrstiti 559 dijakom. Med njimi so bili tudi štirje dijaki Elektro in računalniške šole Velenje. Iz 1. letnika Jan Novak, iz 3. letnika Jure Majcen, Anže Goršek in Andraž Podpečan.

34. državno tekmovanje iz logike za dijake, je potekalo v soboto, 9. 11. 2019. Tekmovanje je gostila Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Naši dijaki so dosegli izvrsten rezultat. Anže Goršek, Jure Majcen in Jan Novak so dobitniki zlatega priznanja. Svoje vtise o tekmovanju sta zapisala:

Anže Goršek

Ko sem se letos prijavil na tekmovanje iz logike sem sklenil, da se bom bolj potrudil kot prejšnja leta, zato sem se na tekmovanje resneje pripravljal, z reševanjem tekmovalnih pol iz preteklih let. Tako sem na državno tekmovanje odšel samozavestno, tam pa se mi je nasmehnila tudi sreča, ko sem prejel naloge, ki so mi bile pisane na kožo in tako sem imel po tekmovanju dober občutek. Ko pa smo se skupaj z neučakanimi sotekmovalci začeli pogovarjati o rešitvah nalog, sem se začel zavedati možnosti dobrega rezultata. Zelo sem vesel, da mi je uspelo doseči dober rezultat in zlato priznanje, saj se v preteklih letih nisem tako dobro odrezal na podobnih tekmovanjih in to mi je dalo ponovni zagon, da bom še naprej z veseljem reševal logične probleme.

Jan Novak

Takoj, ko je mentor (Nino Golčman) vprašal, kdo bi se prijavil na tekmovanje iz logike, sem se javil. Na šolskem tekmovanju sem se kar dobro odrezal in se uvrstil na državno. Teden pred državnim tekmovanjem sem si pogledal naloge iz prejšnjih let. Na dan tekmovanja sem se dobro počutil, saj sem bil tudi dobro naspan. Naloge na tekmovanju sem uspešno rešil in čakal na rezultate. En teden kasneje sem izvedel za svoj rezultat. Bil sem malo presenečen, ampak zelo vesel, da sem osvojil zlato priznanje.

Biserka Ledinšek

Elektro in računalniška šola

Šolski center Velenje

Fotografija Logika_1: Anže Goršek, Jure Majcen, Andraž Podpečan, Jan Novak