O-STA

Uspehi študentov in dijakov Šolskega centra Velenje, Višje strokovne šole in Šole za storitvene dejavnosti

z leve dijak Izidor Destovnik, ravnateljica Mateja Klemenčič, dijakinja Leja Sušec, Simona Pompe, študentka Urška Jazbec, študent Kosta Kocev, ravnatelj Uroš Sonjak
Makarska 2019
GTZ študent Kosta Kocev
GTZ študent Kosta Kocev
GTZ študentka Urška Jazbec
GTZ študent Kosta Kocev
GTZ Izidor Destovnik dijak ŠCV Šole za storitvene dejavnost
GTZ študent Rok Zabukovnik
GTZ študent Kosta Kocev
Dijak Izidor Destovnik, ravnateljica Mateja Klemenčič, mentorica Simona Pompe
GTZ iz leve študentje Kosta Kocev, Urška Jazbec, ravnatelj Uroš Sonjak, mentorica Simona Pompe, Rok Zabukovnik
GTZ tekmovanje kavni napitki. dijak Izidor Destovnik, mentorica Simona Pompe, študentka Urška Jazbec

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje zaposlene v gostinstvu in turizmu in tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Strokovna tekmovanja omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jo vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi.

66. Gostinsko turistični zbor Slovenije je potekal od ponedeljka, 11. do srede, 13. novembra 2019, v Kongresnem centru Grand hotela Union v Ljubljani.

Kot vsako leto, so se na največjem tovrstnem tekmovanju v Sloveniji, tudi letos zvrstila različna tekmovanja s področja gastronomije in turizma. Ves čas so potekale različne kulinarične delavnice, razstave kulinaričnih izdelkov, predstavila so se različna podjetja, ki so povezana z gastronomijo in turizmom, znotraj in zunaj Slovenije.

Šolski center Velenje so zastopali:

•TEKMOVANJE LATTE ART (študenta Urška Jazbec in Kosta Kocev),
•TEKMOVANJE V PRIPRAVI KAVE in KAVNEGA NAPITKA (študentka Urška Jazbec in dijak Izidor Destovnik iz 2. GA),
•TEKMOVANJE V MEŠANJU PIJAČ (študenta Kosta Kocev in Roki Zabukovnik),

Dijaku in študentom 1. letnika ŠCV Višje strokovne šole je bila mentorica ga. Simona Pompe.

Zadali smo nekoliko zahtevnejše področje tekmovanja, saj smo se vključili v tekmovanja v katerih so tekmovali tako zaposleni v gostinskih obratih (hotelih, restavracijah ... ), kot tudi za vsi ostali, ki so se želeli preizkusiti v kategorijah profesionalcev.

Letos je bila udeležba tekmovalcev na GTZ izjemno velika in posledično je to vsekakor kar velika konkurenca, pa vendar smo izjemno veseli rezultatov, ki smo jih dosegli, kot tudi izkušnje, ki so jih dijak in študenti na ta način pridobili. Odločili smo se, da te čudovite recepture naših študentov in dijaka delimo z vami. Najdete jih lahko na naši spletni strani.

Šolski center Velenje ves čas sledi novim smernicam in trendom v gastronomiji in turizmu in tudi ob tovrstni praksi sodelovanja na tovrstnem tekmovanju smo videli veliko novih idej in smernic, ki so na trgu dela v gostinskih obratih kreirani za goste in turiste, da je njihovo doživetje v Sloveniji petzvezdično.

Veseli smo, da smo lahko bili del tega dogodka, saj so izkušnje iz tovrstnih tekmovanj nepopisno velike in bodo našim tako dijakom, kot tudi študentom čudovita popotnica pri opravljanju dela na področju gastronomije.

Zahvala gre vodstvu ŠCV in ravnatelju Višje strokovne šole Urošu Sonjaku in ravnateljici Šole za storitvene dejavnosti Mateji Klemenčič, ker sta naši prošnji, da se tekmovanja udeležimo, prisluhnila in tako doprinesla k dodatnem znanju nas vseh, kot tudi možnost, da smo bili kot ŠCV opaženi in dosegli čudovite rezultate, predvsem pa nepopisno čudovite izkušnje.

Simona Pompe
Šola za storitvene dejavnosti
Šolski center Velenje

Povezava na dogodek - https://gtzslovenije.si

Fotografija SŠD1:

z leve dijak Izidor Destovnik, ravnateljica Mateja Klemenčič, dijakinja Leja Sušec, Simona Pompe, študentka Urška Jazbec, študent Kosta Kocev, ravnatelj Uroš Sonjak.