O-STA

Danes praznuje najboljši slovenski POP ROCK POLKA YUGO glasbenik

Foto: DIK BROTHERS
Rosnih 26 je danes dopolnil naš legendarni glasbenik, pionir, starešina, veteran pop rock polka glasbe in nenazadnje tudi idejni oče ter vodja uspešne glasbene skupine Rock Partyzani, Aleš Klinar - Klinči.

Aleš Klinar - Klinči s svojo energijo, humorjem in talentom že več kot 40 let neumorno zabava občinstvo na domačih in tujih tleh. Deloval je v mnogih kultnih slovenskih bandih, med vidnejšimi Martin Krpan in Agropop, katerega idejni vodja je bil. V zadnjih 15. letih pa je s skupino Rock Partyzani nastopil na več tisoč nastopih doma in v tujini ter izdal pet samostojnih albumov z mnogimi uspešnicami. Njihovi šovi so prežeti z nostalgijo, patriotizmom in humorjem, nabiti z brezkompromisnim rock'n'rollom, največjimi YU, SLO in svetovnimi pop hiti, narodno zabavno satiro, zimzelenimi popevkami, najlepšimi baladami in aktualnimi uspešnicami. Glasbena gverila, udarni in energični Partyzani so si z leti pridobili zvesto publiko vseh generacij.

Ne le kot pevca in klaviaturista, Aleša poznamo predvsem kot uspešnega in odličnega producenta, skladatelja, aranžerja in avtorja številnih besedil - Napisal je tudi čisto svežo uspešnico "Meta". Moči je združil z Dimekom (MI2) in nastal je duet The Dik brothers. Njuna letošnja uspešnica je romantična, ljubezenska poskočna skladba z naslovom 'Meta', ki je v teh prijetnih jesenskih dneh dobila tudi video podobo. Meta s priimkom Fizika je brhko slovensko dekle, ki jo s pesmijo osvajata dva izkušena, starejša godca Dimek in Klinči.


V videospotu so pod vodstvom svetovnih plesnih koreografov pokazali vse svoje plesne sposobnosti. Plesnih korakov so se učili ob gledanju oddaj Zvezde plešejo, nekaj gibov pa so pobrali od Michaela Jacksona in Franca Koširja. The Dik Brothers sta prepričana, da bo Metin ples, vsaj toliko popularen kot Lambada in Račke.