O-STA

Nov trend na slovenskem trgu kave: Barcaffè Single Platation

Gurmanski užitek za prave kavoljube

Barcaffè predstavlja novo mleto praženo kavo vrste arabika, ki izvira iz ene same brazilske kavne plantaže. Barcaffè Single Plantation uspeva na posestvu Monte Alegre Braziliji, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo ter znanjem gojenja, pridelave in predelave najkakovostnejših vrst arabike.

Kava "single platation" je kava, ki izvira iz ene same plantaže na točno določenem območju. Imenujemo jo tudi "single estate". Kave "single estate" ali "single plantation" so posebna vrsta kav s poreklom. Pridelujejo se na enem posestvu, to pa je lahko kmetija z le nekaj akri, plantaža, ki se razteza na več kvadratnih miljah, ali skupina kmetij, ki svojo kavo predelujejo na istem obratu.

Aroma po medu in praženih oreščkih

Izjemno uravnotežen okus z notami medu in praženih oreškov je posledica izbire najboljših kavnih zrn, skrbne kontrole in posebnega postopka obdelave, imenovanega pulped natural. V tem postopku se pred sušenjem odstrani samo lupine plodov, sam postopek pa zahteva več časa in pozornosti s tem pa kavi doda značilen sladkasto-kisel okus.

Kave "specialty" neomajno osvajajo trg

Kave "specialty" so čedalje bolj priljubljene po vsem svetu in neomajno osvajajo trg. Po podatkih ameriškega združenja National Coffee Association iz leta 2017 kar 59 odstotkov kave, ki jo popijejo Američani, velja za "specialty".

Tudi Slovenija sledi trendom - Barcaffè je s produktom Single Platation od združenja Brazil Specialty Coffee Association (BSCA) prejela certifikat za kavo "specialty" z zelo visokim rezultatom (84) po merilih kakovosti. Samo kave, ki imajo izjemno balansiran okusni profil, so v okusu brez nečistoč ter na internem panelu okuševalcev dosežejo nad 80 točk so priznane kot "specialty" coffee.

QR koda za večjo transparentnost

Se kdaj vprašate, od kod izvira kava, ki jo pijete? Koliko kilometrov je bilo potrebnih, da se je znašla v vaši skodelici? Barcaffè z novim produktom zagotavlja tudi sledljivost kave, saj lahko potrošniki kar preko telefona ali tablice na prodajnem mestu preko QR kode preverijo njen izvor.

Barcaffè Single Platation vas bo očarala ter s svojimi aromami razvajala vaše brbončice. Prepustite se okusu, ki bo zadovoljil še tako zahtevne kavoljube.