O-STA

The New Power Generation s turnejo Celebrating Prince prihajajo v Kino Šiška

Princeov dolgoletni bend bo v Ljubljani v sklopu serije koncertov Musicology Barcaffe Sessions nastopil Princeu v čast.

Serija koncertov Musicology Barcaffe Sessions koledarsko leto 2019 zaključuje z velikim spektaklom, koncertom legendarne zasedbe The New Power Generation, ki je kar 23 let igrala z velikim Princeom. Ta jih je vsa ta leta predstavljal kot najboljši bend na svetu, "the funkiest band in the land", zato lahko zlahka zatrdimo, da bo njihov ljubljanski koncert najbližje, kar bomo kadarkoli prišli Princeu.

"Prince je bil perfekcionist, zato smo včasih vadili tudi cel dan in celo noč. To pa je prenesel tudi na nas, zaradi njega hočemo biti najboljši", pravijo člani benda.

The New Power Generation bodo nastopili 14. decembra 2019 ob 21. uri v Kinu Šiška. Vstopnice so naprodaj na vseh prodajnih mestih mojekarte.si.

Nekdanji člani benda The New Power Generation, so se po njegovi smrti prvič združili na uradnem tribute koncertu pred tremi leti v pevčevem rojstnem Minneapolisu. Neverjetno pozitiven odziv publike je pripeljal do ideje o koncertni turneji Princeu v čast. Na turneji CELEBRATING PRINCE je sicer nenadomestljivega Princea na mikrofonu nadomestil karizmatični pevec MacKenzie, ki je s svojimi fantastičnimi vokalnimi sposobnostmi in energičnim odrskim nastopom povzročil navdušenje publike po vsem svetu. Princea ne poskuša oponašati, pač pa mu s svojim avtentičnim nastopom predvsem izkazuje spoštovanje, s čimer si je prislužil veliko spoštovanje publike in Princeovih oboževalcev.

The New Power Generation pravijo, da na vsakem koncertu igrajo, kot da je njihov šefe še vedno z njimi na odru, njihovi koncerti pa so pravi glasbeni kalejdoskop največjih hitov iz vseh obdobij Princeove bogate kariere.

Koncept Musicology Barcaffe Sessions Slovenija je v resnici preprost. Poudarek je na skrbno izbranih jazz, funk, soul in r'n'b glasbenikih svetovnega formata, ki nastopajo v intimnem klubskem vzdušju. S serijo koncertov Musicology Barcaffè Sessions, ki se razvija in raste na relaciji Ljubljana - Zagreb - Beograd, tako glasbo končno vračamo publiki, publiko pa glasbenikom. Svojo ljubljansko zgodbo smo začeli septembra 2017, od takrat pa na različnih prizoriščih v prestolnici organizirali koncerte: Incognito, Robert Glasper, Angie Stone, Mario Biondi, Knower, Keziah Jones, Raul Midon in Snarky Puppy. Tretjo sezono smo s koncertom Hindi Zahre (26.9., Cvetličarna), nadaljevali z The Brand New Heavies (27.10., Kino Šiška), koledarsko leto pa zaključujemo s koncertom zasedbe The New Power Generation (14.12., Kino Šiška).