O-STA

SILVESTROVANJE / NINA PUŠLAR & BIG BEN / Novoletna doživetja

!!! Največje silvestrovanje na Primorskem !!!
31.12. ob 21h
Premium ogrevan šotor pred občinsko stavbo, Nova Gorica
🎫? VSTOP PROST

Nina Pušlar velja za eno izmed najbolj priljubljenih slovenskih pevk, njeni nastopi pa so poleg vrhunske izvedbe prepojeni s čustvi in pozitivno energijo. Prav Ninina iskrivost in pristnost sta ji utrli pot v srca slovenskih poslušalcev.

Širši javnosti je postala znana z zmago v Bitki talentov, kmalu zatem je posnela prvi samostojni album z naslovom Nina Pušlar. Leta 2010 je sledil album Slečeno srce, katerega naslovna pesem je postala najbolj predvajana slovenska skladba leta. Kmalu po izdaji plošče Med vrsticami je začela nastopati na večjih koncertnih prizoriščih, ki ji ravno zaradi njene pristnosti omogočajo prečudovito povezanost s publiko in oboževalci.

Leta 2015 je peto samostojno ploščo poimenovala #malodrugace in se podala na vseslovensko turnejo, katere vrhunec se je zgodil v ljubljanskih Križankah, kjer je Nina obeležila 10. obletnico svojega delovanja. Leta 2016 je s singlom To mi je všeč podrla vse rekorde radijske rotacije, leto pa je bilo rekordno tudi po številu njenih koncertov in drugih nastopov ter po pozitivnih odzivih njenih oboževalcev. Koncertna mrzlica se je nadaljevala tudi skozi leto 2017, ko je dvoranskim nastopom dodala še nastope po slovenskih gradovih. Pesem To mi je všeč je prejela kipec Žaromet za največkrat predvajano slovensko pesem v letu 2016.

VIDEO:

🎶? Nina Pušlar - Za naju: https://youtu.be/23IfLTUH1ZE
🎶? Nina Pušlar - To mi je všeč: https://youtu.be/sErniAExkZI
🎶? Nina Pušlar - Svet na dlani: https://youtu.be/pHK0Cd-dtMQ
🎶? Nina Pušlar - Za vedno: https://youtu.be/dQVZkaNUuI8

LINKS:

https://www.facebook.com/NinaPuslar/
https://soundcloud.com/ninapuslar
https://www.instagram.com/ninapuslar/
http://ninapuslar.com/

Ansambel BIG BEN se je razvil iz vokalnega kvarteta BIG BEN. Leto 1984 predstavlja prvi mejnik, zgodila se je namreč zmaga na festivalu Prvi glas Goriške s skladbo Hči ravnatelja, ki je na mah postala velika uspešnica.

Leta 1985 je sledil nastop na Pop delavnici s pesmijo Lep pozdrav ciao Mateja. Skladba je ansambel povzdignila v višave, Big Ben je postal popularen slovenski ansambel, pesem Lep pozdrav ciao Mateja pa "mega uspešnica". Takoj je izšla prva LP plošča z istoimenskim naslovom, torej Lep pozdrav, ciao Mateja, ki se je prodala v skoraj 100.000 izvodih. Sledili so radijski in televizijski nastopi, festivali (Melodije morja in sonca- debitantska nagrada za pesem Za mano še jokala boš) in takoj nastop na Jugoviziji, jugoslovanskem izboru za pesem Evrovizije s skladbo Moja Mari.

Sledile so nove plošče in uspešnice (Adijo Špela, Lojtrca, Slovenija moja si vsa, ...). Plošče so se prodale v nakladi več kot 50.000 izvodov. Leta 1988 je Big Ben zmagal na Melodijah morja in sonca s pesmijo Mladi Joža, ki je tudi postala velika uspešnica. Sledilo je še kar nekaj nastopov na festivalu Melodije morja in sonca, Narečna popevka, Pop delavnica, Slovenska popevka, ... Leta 1990 se je zgodila nova uspešnica z naslovom Nancy iz Ljubljane, ki je prav tako postala "mega".

Z nastankom države Slovenije je Big Ben skupaj s kvartetom Big Ben postal ambasador države v tujini. Sledile so turneje po Avstraliji, Kanadi, Švedski, Italiji, Nemčiji. Big Ben je torej prerasel meje Slovenije in ponesel slovensko pesem in kulturo širom sveta. Po številnih uspehih doma in v tujini se je skupina leta 1994 sporazumno razšla.

VIDEO:
🎶? Big Ben - Mladi Joža: https://youtu.be/UNdax0UGSWw
🎶? Big Ben - Adijo, Špela: https://youtu.be/vxOP3U8sIGQ
🎶? Big Ben - Ljubim te, Mateja: https://youtu.be/cdJa825kItQ