O-STA

Podvojiti poslovanje!

Hamburg, Nemčija -

Celotno sporočilo za javnost je dosegljivo na:

http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=28840 -

Generalni direktor podjetja Sharp Electronics Europe Hans Kleis želi do konca fiskalnega leta 2007 podvojiti prihodke japonske tehnološke skupine v Evropi z osredotočenjem na tri strateške enote: LCD TV zaslone, dokumentne rešitve ter sončne celice.

Na letošnjem CeBIT-u je predsednik podjetja Sharp Europe Hans Kleis razglasil strategijo podjetja, ki naj bi z jasno začrtano vizijo podvojilo poslovanje do konca fiskalnega leta 2007.

Natančneje, Kleisova rast temelji na rasti cvetočega poslovanja enote LCD TV, dokumentnih rešitev ter fotovoltaike. Poleg nadaljnjega razvoja že obstoječih ključnih tržišč bo Sharp vedno več investiral v obetajoče tržišče Vzhodne Evrope, kjer se neprestano povečuje povpraševanje po visoko tehnološko razvitih proizvodih. Kot primer, poleg Rusije, Kleis omenja nove članice Evropske unije. Prvi korak v tej smeri bo intenzivnejša struktura prodaje Sharpovih proizvodov. Medtem ko je Sharp že več let svetovno vodilno podjetje pri prodaji LCD TV zaslonov ter fotovoltaičnih modulov, je japonska tehnološka skupina ena izmed mnogih velikih "igralcev" na trgu dokumentnih rešitev, vendar pa vodilnega položaja še ni dosegla. To pa se bo spremenilo. Na svetovni premieri pred številčnim občinstvom je bila predstavljena popolnoma nova tehnologija, ki bo zmanjšala porabo tonerjev za eno tretjino v primerjavi s prejšnjimi modeli. Z novimi napravami, novimi svetovalnimi prijemi za potencialne stranke ter novimi prodajnimi koncepti želi Sharp "masovno povečati" trenutni delež na evropskem trgu, je napovedal Kleis.

V zadnjem četrtletju leta 2004 je Evropi prvič uspelo spodriniti Japonsko ter postati največje tržišče za LCD TV zaslone na svetu. Samo v Nemčiji obstaja potencial zamenjave 60 milijonov TV sprejemnikov, opremljenih s katodno cevjo (CRT) z modernimi ravnimi zasloni. Zahteve porabnikov se močno razlikujejo - od prvih priključkov, ki omogočajo visoko stopnjo jasnosti slike (HDTV), ter današnjih kompatibilnih proizvodov, ki omogočajo uživanje v izjemni kvaliteti slike na velikem ravnem TV zaslonu, pa vse do tistih porabnikov, ki so zadovoljni že s tem, da imajo TV sprejemnik z dobro sliko, vendar brez tehničnih dovršenosti. S "štiripanelno strategijo", predstavljeno na CeBITu, je Sharp edini proizvajalec na svetu, ki lahko pokriva celotni spekter povpraševanja kupcev.

Ole Müggenburg

Phone: +49 / 40 / 67 94 46-86,

Fax: +49 / 40 / 67 94 46-11,

E-Mail:o.mueggenburg@faktor3.de

FAKTOR 3 AG,

Kattunbleiche 35,

D-22041 Hamburg