O-STA

Delovno srečanje Erasmus+

Medpodjetniški izobraževalni center
Medpodjetniški izobraževalni center

17. 12. 2019 ob 13.30 bo na ŠC Velenje, Medpodjetniškem izobraževalnem centru potekalo delovno srečanje Erasmus+ projektov KOKCOP in WellTo. Organizatorja sta ŠC Velenje in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica..

Opis projektov

WellTo - Present Stakeholders for Future Wellness Tourism Skills Development (WellTo - Sedanji deležniki za razvoj bodočega velnes turizma). Projekt je usmerjen v razvoj skupne kvalifikacije "Receptor v velnes centru", vključuje pa tudi sodelovanje med strokovnimi šolami ter ponudniki velnes storitev z namenom izboljšanja učenja na delovnem mestu z mednarodno mobilnostjo dijakov in študentov. V projekt so vključeni učitelji VSŠ in ŠSD, ki poučujejo v programih Gostinstvo in turizem ter Gastronomsko-turistični tehnik. V tem šolskem letu bomo v okviru tega projekta izvedli tudi praktično usposabljanje dijakov in študentov v Latviji in Bolgariji ter na Slovaškem.

Kitchen Our Kingdom Cooking Our Pashion (Kuhinja je naše kraljestvo, kuhanje naša strast). V projekt so vključeni dijaki in učitelji Šole za storitvene dejavnosti, namenjen je spoznavanju nacionalnih in regionalnih kuhinj in gastronomske dediščine sodelujočih držav.

"Dijaki in učitelji bodo na kratkotrajnih mednarodnih delavnicah v mešanih delovnih skupinah spoznavali pripravo nacionalnih in regionalnih jedi ter kulturno dediščino 6 evropskih držav (Poljske, Turčije, Slovenije, Romunije, Italije in Francije). Usposabljanja bodo vodili učitelji šole gostiteljice in domači kuharski šefi. Po mednarodnih usposabljanjih bodo doma potekale še delavnice z namenom razširjanja pridobljenega znanja na učitelje in dijake, ki ne bodo udeleženci mednarodnih usposabljanj.

Nosilec projekta je Ekonomska šola Wodzislaw Slaski iz Poljske, preostale šole v partnerstvu pa so: Tehnična šola Serife Baci Izmir iz Turčije, Poklicna šola za hotelirstvo La Closerie, Saint-Quay-Portneux iz Francije, Gostinska šola Elena Doamna iz Romunije, Poklicna šola za gastronomijo in hotelirstvo Nino Borgese iz Italije in Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti."