O-STA

Infineon Technologies in Rambus sklenila dogovor o uporabi licenc; Dogovor predvideva tudi opustitev vseh obstoječih pravnih sporov

LOS ALTOS, Kalifornija in MUENCHEN, Nemčija --(BUSINESS WIRE)-- 21. marec, 2005

Podjetji Infineon (NYSE:IFX) (FSE:IFX) in Rambus (Nasdaq:RMBS) sta sporočili, da sta sklenili dogovor o poravnavi medsebojnih terjatev in o licenčni uporabi portfelja patentov podjetja Rambus za obstoječe in prihodnje produkte Infineona.

Rambus je podjetju Infineon izdal licenčno dovoljenje za uporabo obstoječih in novih patentov in patentnih aplikacij Rambusa v svojih pomnilniških produktih po vsem svetu. Za uporabo licence bo Infineon vsako četrtletje, od 15. novembra 2005 do 15. novembra 2007, plačal 5,85 milijonov ameriških dolarjev.

Po 15. novembru 2007 in le v primeru, da Rambus sklene dodatne licenčne pogodbe z določenimi drugimi proizvajalci pomnilnikov DRAM, bo Infineon nadaljeval s četrtletnimi plačili do višine dodatnih 100 milijonov ameriških dolarjev.

Infineon ima v skladu z dogovorom tudi možnost, da pridobi določene druge licence podjetja Rambus.

Podjetje Rambus je dobilo neomejeno in polno plačano licenco za uporabo patentov za pomnilniške vmesnike Infineona. V skladu z licenčnim sporazumom prejme Infineon status prednostne stranke.

Poleg dogovora o uporabi licenc sta se podjetji dogovorili tudi o opustitvi vseh odprtih pravnih sporov in obstoječih pravnih zahtevkov.

O podjetju Infineon

Podjetje Infineon Technologies AG, s sedežem v Munchnu v Nemčiji, izdeluje polprevodnike in nudi sistemske rešitve za avtomobilski in industrijski sektor, za aplikacije v komunikacijah ter pomnilniške produkte. Infineon, ki je prisoten po celem svetu, ima podružnice v San Joseju v ZDA, Singapurju v azijsko-pacifiški regiji in v Tokiu na Japonskem. Podjetje je sklenilo poslovno leto 2004, ki se je končalo septembra, s prihodki od prodaje v višini 7,19 milijard evrov in 35.600 zaposlenimi. Infineon je uvrščen v indeks DAX na frankfurtski borzi in kotira na newyorški borzi (IFX). Več informacij je na voljo na www.infineon.com.

O podjetju Rambus

Rambus je vodilno svetovno podjetje, ki oddaja licence na področju tehnologije, specializirano v razvoj vmesnikov za čipe za hitri prenos. Od ustanovitve leta 1990 je podjetje Rambus s svojimi inovacijami, tehnologijo in strokovnim znanjem pomagalo rešiti najbolj zahtevne in kompleksne vhodno-izhodne probleme vodilnih proizvajalcev čipov in računalniških sistemov. Vmesniške rešitve podjetja Rambus so del številnih računalniških, potrošniških in komunikacijskih produktov in aplikacij. Rambus, s sedežem v Los Altosu v Kaliforniji, ima regionalne podružnice v Chapel Hillu v Severni Karolini, Bangaloru v Indiju, Tajpeju na Tajvanu in v Tokiu na Japonskem. Več informacij je na voljo na www.rambus.com.

Linda Ashmore,

650-947-5411

email: lashmore@rambus.com