O-STA

Po vitranški strmini se bodo spustili najboljši smučarji sveta

Vitranška strmina bo 14. in 15. marca 2020 že 59. leto zapored gostila tradicionalni Pokal Vitranc. Najboljši smučarji sveta se bodo v boju za najboljšo uvrstitev spustili po eni izmed najzahtevnejših prog svetovnega pokala. V ciljni areni bodo za napeto vzdušje poskrbeli številni navijači, ki v Podkoren pripotujejo iz različnih slovenskih in tujih krajev. Športni navdušenci si bodo lahko ogledali vrhunske predstave najboljših svetovnih smučarjev in doživeli nepozabno navijaško vzdušje ob ciljni ravnini vitranške strmine.

Kranjska Gora bo ponovno zasijala v barvah slovenske zastave. Letošnji 59. Pokal Vitranc ponuja smučarski spektakel na vitranški strmini in razburljive tekme za svetovni pokal v alpskem smučanju. Tradicionalno tekmovanje, ki poteka že od leta 1961, se bo letos že 59-ič zgodilo na vrhuncu smučarske sezone, ko si bomo lahko ogledali izjemne predstave na vitranški strmini v alpskem smučanju za moške. Na dvodnevni prireditvi se bodo smučarji pomerili v dveh tehničnih disciplinah, v soboto v veleslalomu in v nedeljo v slalomu.

"Za stopničke potrebna podpora najboljših navijačev na svetu"

Najboljši smučarji sveta se bodo v boju za najboljšo uvrstitev ponovno spustili po vitranški strmini, ki je ena najtežjih prog svetovnega pokala. Podkorenska proga je znana po strmini, visečem terenu, nekaterih nepreglednih prelomnicah in spektakularni ciljni strmini, prav tako pa je ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Tekmovalci se v Kranjsko Goro radi vračajo, saj tekmujejo v fenomenalnem vzdušju in na vrhunsko pripravljenih progah lovijo najvišje uvrstitve.

"Se po Hirscherjevem slovesu Slovencem odpirajo vrata do najvišjih mest?"

Program Pokala Vitranc je vsako leto bogatejši in pestrejši. Po lanskoletnem rekordnem številu obiskovalcev bo dogajanje v Podkorenu letos doseglo vrhunec. Razburljivo športno vzdušje, izjemne predstave na vitranški strmini in bogat spremljevalni program bodo v Kranjski Gori tudi letos podrli vse rekorde. Med najprepoznavnejšimi tekmovalci vitranške strmine velja omeniti Marcela Hirscherja, avstrijskega smučarskega asa, ki je prav v Kranjski Gori prvič in zadnjič stal na stopničkah. Podkorenska proga mu je bila pisana na kožo, saj si je na 25-ih nastopih kar petnajstkrat priboril stopničke. Na Vitrancu je osvojil kar zadnje tri skupne zmage v svetovnem pokalu. Po njegovem slovesu od profesionalne kariere je čas za nove heroje vitranške strmine. Bo med njimi tudi naš Žan Kranjec? Karte za najvišja mesta so dodobra premešane, zato bo na tokratnem Vitrancu napeto kot še nikoli. Lanski Pokal Vitranc je podrl vse rekorde, organizatorji pa letos obljubljajo še boljši in pestrejši program, s katerim bodo ponovno dokazali, da je Pokal Vitranc v svetu upravičeno zapisan z velikimi črkami.

"Podpora navijačev je vredna vsaj toliko kot stotinke na uri"

Med navijaškimi zastavami bodo najvišje plapolale slovenske, saj bodo v dneh tekmovanja v Podkorenu zbrani navijači iz vse Slovenije, ki bodo podpirali slovenske smučarje. Tako tekmovalci kot obiskovalci se strinjajo, da je vzdušje v Podkorenu prav zares nekaj posebnega. Biti del takšne zgodbe, kot je Pokal Vitranc, je nepozabna izkušnja.


"Po lanskem senzacionalnem obisku tudi letos podiramo rekord"

Vstopnice ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim in Petrol ter v spletni prodaji na: http://bit.ly/59PokalVitranc

WEB

https://www.pokal-vitranc.com/

FB

https://www.facebook.com/VitrancCup

INST

https://www.instagram.com/vitranccup/

TW

https://twitter.com/VitrancCup