O-STA

Prešernov dan v Lipici - beli lipicanci, Vilinska pravljica in dih jemajoče plesne akrobacije zmagovalke šova Slovenija ima talent

Najlepši beli lipicanci bodo na Prešernov dan, 8. februarja, zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice v predstavi Vilinska pravljica o Lipici. Obiskovalci bodo lahko Kobilarno Lipica obiskali brezplačno, srečali se bodo tudi s Prešernom, ki bo skupaj z Julijo delil fige in svoje stihe.

Na Prešernov dan, 8. februarja, bodo čudoviti beli lipicanci zaplesali z dobrimi vilami iz čarobne jame Vilenice in pripravili pravo belo pravljico. Več kot 40 lipicancev bo s svojo eleganco in prefinjeno lepoto pritegnilo v predstavi Vilinska pravljica o Lipici, visoko v zraku pa se jima bosta pridružili dih jemajoči plesni akrobatki Dana Auguštin in Tjaša Dobravec, zmagovalka 7. sezone šova Slovenija ima talent.

Na največji praznik slovenske kulture bo Kobilarna Lipica znova na široko odprla vrata. Obiskovalci bodo lahko kobilarno obiskali brezplačno, srečali pa se bodo tudi s Prešernom, ki bo skupaj z Julijo delil fige in svoje stihe v zgodovinskem jedru kobilarne. Priložnosti za spoznavanje čudovitih belih lipicancev bodo predstavitev stika s konji, doživetje treninga z lipicanci in vožnje s kočijo. Otroci se bodo razveselili crkljanja in jahanja ponijev, praznično vzdušje pa bodo še dodatno posladkale Prešernove kulinarične dobrote.

Na praznik kulture bo v Lipici prav posebno praznično vzdušje. Lipicanca Pluto, Slava in njunih 300 prijateljev že nestrpno pričakujejo vašo družbo!

Na praznični dan si bodo lahko obiskovalci ogledali tudi prenovljeni jahalni center, ki bo postal nova sprejemna točka za konjeniške goste v Lipici. Jahalni center je skupaj z energetsko sanacijo Novega hleva, doma 50 lipicanskih žrebcev, tudi ena od osrednjih naložb Kobilarne Lipica v jesensko-zimskem obdobju.

Program doživetij na Prešernov dan: http://bit.ly/2S8Vgtd

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-xMH7t0pKEV

Foto: Mitja Božič, Gorenjski glas, Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle, Dean Dubokovič