O-STA

Valentinov koncert ljubezenske poezije Ditka&band in Feri Lainšček

CELJE, NARODNI DOM, 14.2.2020 ob 19.00

Vstopnice: vsa Eventimova prodajna mesta (Petrol, Pošta Slovenije)

Splet 👉?https://www.eventim.si/si/vstopnice/ditka-in-feri-lainscek-celje-narodni-dom-1177633/performance.html

Ditka z glasbeno zasedbo in v družbi pisatelja ter pesnika Ferija Lainščka v času Valentinovega prireja že 4. tradicionalni koncert ljubezenske poezije v čudovitem ambientu Narodnega doma Celje. Letošnji koncert prinaša svežino v novih skladbah, ki so izšle oktobra 2019, na Ditkinem tretjem albumu z uglasbeno poezijo "NE BODI, KAR NISI". Kot zmagovalka največjega mednarodnega festivala za kantavtorje v Sofiji (Bolgarija) 2019, pa bo Ditka odigrala tudi kakšno povsem avtorsko pesem v angleškem jeziku.

Kantavtorica, pevka in skladateljica Ditka si je z unikatnim avtorskim pristopom in drugačnostjo na slovenski glasbeni sceni ustvarila posebno mesto. Glasbenica svojih poslušalcev nikoli ne pusti ravnodušnih, saj poje s srcem in se drži svojega pravila, da mora besedilo, ki ga prepeva, razumeti in začutiti. "Glasba mora napolniti dušo, to je njeno bistvo," poudarja Ditka, saj je to največ, kar lahko glasbenik prejme. Prepeva predvsem ljubezensko poezijo Ferija Lainščka. Rada ima ljubezen, saj je sila, ki vse povezuje. Pesnik pravi, da on ljubezen razume, ker je starejši, ona pa zato, ker je mlada :) Za uglasbitev njegove poezije je pravzaprav zadolžena Ditkina mama Jelka, ki je občudovala pesnika in imela pesem Ne bodi kot drugi več kot deset let prilepljeno na hladilniku, preden se je Ditkinemu očetu Gorazdu nekega dne utrnila ideja in jo je končno uglasbil. Sledilo je večletno sodelovanje, ki je preseglo dotedanja pričakovanja v uglasbeni poeziji. Visoke naklade, mnoge radijske uspešnice in razprodani koncerti so rezultat izjemnega in plodnega dela.

Po albumih Ne bodi kot drugi iz leta 2013 in Ne spreminjaj me iz leta 2016 glasbenica predstavlja nov projekt uglasbene poezije z naslovom Ne bodi, kar nisi. Tako se imenuje tudi naslovna pesem albuma, ki je poslušalce nemudoma očarala s svojim prepričljivim sporočilom. Tokratna tematika iz Lainščkove pesniške zbirke z naslovom Ne je v prvi vrsti namenjena mladostnikom.

Ditka želi na prijeten način preko glasbe spodbuditi ljudi, naj prisluhnejo sebi in si upajo reči "NE", ko tako čutijo. Sporočilo naslovne pesmi novega albuma je izredno pomembno v svetu, v katerem živimo. Z vseh strani nam narekujejo, kakšni naj bomo, komu naj sledimo, kaj naj naredimo, da bomo uspešni, zdravi, srečni, ... Ampak vse prevečkrat to vodi ravno v nasprotno. Premalokrat se upremo, naredimo nekaj po svoje in dejansko poslušamo srce, ki edino ve, kaj je najboljše za nas."
 
V sklopu koncertne turneje "Ne bodi, kar nisi", ki jo je RTV SLO MMC uvrstila med 3 turneje leta 2019, bo Ditka novi album predstavila tudi na Valentinovem koncertu v Celju. Poleg novih skladb pa ne bo manjkalo tistih že dobro poznanih kot so Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Bližina in druge.
Na koncertih jo spremljajo glasbeniki: Gorazd Čepin - klaviature, spremljevalni vokal, Jan Lužnik - električna kitara, spremljevalni vokal, Ilj Pušnik - kontrabas in David Slatinek- bobni.

Organizator dogodka in kontaktna oseba:

GOGO MUSIC,
Gorazd Čepin s.p.
Partizanska cesta 4,
2390 Ravne na Koroškem

t: +386 70 803 722
e: gorazd.cepin@gmail.com

- - - - - - -
VIDEO:
🎶? Ditka - Ne bodi, kar nisi: https://youtu.be/PEejB0aulSg
🎶? Ditka - Ne bodi kot drugi: https://youtu.be/Cuu1irXZqsE
🎶? Ditka - Dober dan življenje: https://youtu.be/BVPPqeqeFgU
🎶? Ditka - Srečanje: https://youtu.be/mffdqxJT-RQ
🎶? Ditka - Nihče ne ve: https://youtu.be/0_WkENe48hU

LINKS:
✔ https://www.facebook.com/ditkamusic/
✔ https://www.instagram.com/ditkamusic/
✔ https://twitter.com/ditkamusic
✔ https://www.youtube.com/channel/UC9bb2ChWb_p55jXITVrK0Uw
✔ https://www.ditkamusic.com/  

AGENCIJA GIG
Ulica 25. maja 72, 5000 Nova Gorica
www.gig.si / nusa@gig.si
Nuša Jezeršek / T: +386 31 800 243