O-STA

Zveza ŠKIS v znamenju svetovnega dne socialne pravičnosti

ZVEZA ŠKIS V ZNAMENJU SVETOVNEGA DNE SOCIALNE PRAVIČNOSTI

Danes, 20. februarja obeležujemo svetovni dan socialne pravičnosti. Dan je posvečen povečanju zavedanja o problemih revščine, neenakosti med spoloma, socialne izključenosti in brezposelnosti. Socialna pravičnost kot sistem, ki temelji na enakosti in pravičnosti poudarja, da imamo ljudje določene osnovne pravice, ki naj bi jih nam zagotavljalo okolje v katerem živimo. Zavedati se moramo, da socialne stiske, revščina in socialna izključenost niso le težave oddaljenih držav, ampak so velik del naše realnosti.

Tega se zavedamo tudi pri Zvezi ŠKIS, zato skupaj s projektom Škisova tržnica, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike med mladimi, tudi letos pišemo dobrodelno zgodbo in skušamo pomagati ljudem v stiski. V preteklosti smo uspešno sodelovali pri projektu 20 za 20 Marka Soršaka-Sokija, v okviru katerega smo skupaj s študentskimi klubi obdarili več kot 20 osnovnih šol z glasbili za otroke in izpostavili pomembnost kvalitetnega glasbenega izobraževanja med mladimi.

Zadnji dve leti pa pišemo novo zgodbo z dobrodelno organizacijo Anina Zvezdica, ki že vrsto let zbira hrano in jo podari pomoči najbolj potrebnim. Tudi letos bomo projekt podprli in podarili hrano in živila v vrednosti 1.000 eur. Hkrati pa spodbudili študentske klube, da bodo zbirali živila in s tem nekomu narisali nasmeh na obraz.

Kot pravi Andrew Carnegie: 'noben človek ne more postati bogat, ne da bi sam bogatil druge'. Za pomoč sočloveku ni potrebno veliko in le redki občutki v življenju lahko preglasijo tiste, ki te preplavijo ob iskrenem nasmehu ali stisku rok nekoga, za katerega narediš nekaj dobrega.

O projektu Anina zvezdica si lahko preberete več s klikom na naslednjo povezavo (https://www.aninazvezdica.si/) in pomagate tudi vi!

Kontaktna oseba:

Vita Kričej,

Vodja protokola in odnosov z javnostmi na Škisovi tržnici 2020

e-pošta: vita.kricej@skis-zveza.si

Telefon: +386 (0)41 360 897