O-STA

15. Škisova štorklja za študentske družine

Zveza ŠKIS v letošnjem letu pripravlja petnajsto Škisovo štorkljo za študentske družine. Potekala bo v dveh delih: v prvem delu, od 1. 3. do 18. 3. 2020, bo potekal likovni natečaj, potem pa bo sledil drugi del - zaključek projekta s predstavo za otroke.

Prvič se je Škisova štorklja odvijala leta 2006, v letu 2020 pa bo potekala že petnajsta Škisova štorklja. Projekt Škisova štorklja je namenjen študentskim družinam.

Projekt bo razdeljen na dva dela. V prvih dveh tednih marca (1. 3. - 18. 3. 2020) bo potekal likovni natečaj. Tema natečaja bo "Kuža Pazi na 101 način". Otroci naj pustijo domišljiji prosto pot in ustvarjajo z različnimi materiali (papir, blago, volna ipd.) in tehnikami (risanje, barvanje, lepljenje). V času trajanja natečaja lahko sodelujoči pošljejo likovne izdelke na sedež Zveze ŠKIS (Parmova 53, 1000 Ljubljana).

Po končanem natečaju bo sledil zaključni dogodek projekta, ki bo potekal v petek, 20. marca 2020, ob 15.30 v vrtcu študentskega naselja Rožna dolina v Ljubljani, kjer bodo prispela dela tudi razstavljena. Zaključni dogodek bo potekal v obliki predstave za otroke, saj je naš namen, otrokom ponuditi sproščeno zabavo, starše pa vsaj malo razbremeniti. Poleg tega pa bodo otroci in starši študentskih družin dobili možnost, da se spoznajo in družijo med seboj. Vsi otroci, ki bodo sodelovali pri projektu in s pomočjo staršev poslali svoje izdelke, bodo prejeli nagrade.

Letos bodo v projekt vključeni tudi študentski klubi. Zelo smo ponosni na vse projekte, ki jih nekateri študentski klubi že organizirajo, zato želimo letos na Zvezi ŠKIS še dodatno spodbuditi čim več klubov, da v svojem lokalnem okolju organizirajo dogodke s podobno vsebino. Preko razpisa bodo izbrani trije študentski klubi, ki bodo prejeli nekaj darilnih paketov, namenjenih študentskim družinam.

Odbor za socialo in zdravstvo Zveze ŠKIS se zaveda, kako pomembno je vključevanje študentskih družin in ozaveščenost javnosti glede njihove problematike, predvsem pa želi informirati mlade družine glede novosti in ugodnosti, ki jim jih omogoča država.

Klara Šušteršič

Predstavnica za odnose z javnostmi na Zvezi ŠKIS

e-mail: klara.sustersic@skis-zveza.si

tel. št.: 040 265 373