O-STA

Vabilo na 26. Festival inovativnih tehnologij

V soboto, 7. marca 2020, se bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani odvil že 26. Festival inovativnih tehnologij (FIT) v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in partnerjev v projektu - Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani ter Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Maribor. FIT je promocijska prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij mladim generacijam. Sedaj je celoten sklop tekmovanj FIT-a razdeljen na štiri dogodke. Tako bo od letošnjega leta naprej osrednji dogodek, ki zajema največ raznovrstnih področij in na njem potekajo številna državna tekmovanja, tradicionalno vsako leto izveden na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

 
Ob tej priložnosti vas vabimo, da se v soboto, 7. marca, udeležite dogodka, ki ga bo ob 9.00 uri v predavalnici 1 Fakultete za elektrotehniko (Tržaška 25, Ljubljana) odprl dekan fakultete, prof. dr. Gregor Dolinar. Po odprtju se bodo med 9.30 in 14.00 uro osnovno- in srednješolci pomerili v različnih tekmovanjih.

Vabimo vas, da se udeležite Festivala inovativnih tehnologij in si ogledate stvaritve mladih nadobudnežev.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

Zveza za tehnično kulturo Slovenije

O Zvezi za tehnično kulturo Slovenije
Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 70-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Zveza je imela pomembno pionirsko vlogo pri uvajanju sodobne računalniške informatike v različne segmente slovenske družbe. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi ter za spodbujanje in razvijanje njihove ustvarjalnosti, inovativnosti in raziskovalnega duha.

Program ZOTKS sofinancirajo Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter Urad Republike Slovenije za mladino in drugi. Več informacij o organizaciji se nahaja na www.zotks.si.
 
Dodatne informacije
Mija Kordež, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, mija.kordez@zotks.si, 01/425 07 75

Aljoša Seljak, Zveza za tehnično kulturo Slovenije, aljosa.seljak@zotks.si, 031 660 378