O-STA

Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko bo potekal tradicionalni Festival inovativnih tehnologij

V soboto, 7. marca 2020, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani ponovno potekal Festival inovativnih tehnologij (FIT). Festival organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) skupaj s partnerji - Fakulteto za elektrotehniko UL, Fakulteto za računalništvo in informatiko UL ter Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM. Festival inovativnih tehnologij je ena največjih promocijskih prireditev na področju približevanja znanstvenih in raziskovalnih dosežkov inovativnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij v Sloveniji mladim generacijam.

Pestro dogajanje, razdeljeno na štiri dogodke

Festival inovativnih tehnologij je v letošnjem šolskem letu doživel preobrazbo. Celoten sklop tekmovanj se je razdelil na štiri dogodke. Najmlajši se bodo na Računalniškem pokalu Logo pomerili v znanju programskega jezika logo, ki tradicionalno poteka v Rogaški Slatini. Drugi del je namenjen učencem na šolah s prilagojenim programom, ki imajo že dvajsetletno tradicijo na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki, kjer se bodo v računalniškem znanju pomerili tudi letos. Tretji dogodek pa je po novem namenjen izključno programiranju za učence in dijake. Ti se bodo letos pomerili v Mariboru na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM.

Osrednji dogodek, ki zajema največ raznovrstnih področij in na njem potekajo številna državna tekmovanja, bo od letošnjega leta dalje tradicionalno vsako leto izveden na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani.

Po odprtju festivala in uvodnem pozdravu prodekana Fakultete za elektrotehniko UL prof. dr. Romana Kamnika, se bodo med 9.30 in 12.30 uro osnovno- in srednješolci pomerili v tekmovanjih na različnih področjih, med drugim tudi na področju multimedije in robotike. V času tekmovanja pa bo organizirana tudi praktična delavnica Interneta stvari (IoT) za učitelje. Delavnica bo namenjena vsem mentorjem in učiteljem, ki jo lahko nato s pomočjo pripravljenih navodil preprosto ponovijo v šolah s svojimi učenci.

Več o Festivalu: http://bit.ly/38l7fde