O-STA

Roboti na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko - DIR 2020

Roboti so velik del našega vsakdana - olajšajo nam delo, izboljšujejo kvaliteto življenja in nas včasih tudi zabavajo. Svet robotov je izredno pester in zanimiv. Vpogled vanj boste dobili na tradicionalnem dogodku Dnevi industrijske robotike 2020 - DIR 2020, ki bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekal od 30. marca do 3. aprila 2020.

RobotChallenge - tekmovanje v načrtovanju robotskih celic

Tudi letošnje Dneve industrijske robotike bo otvoril RobotChallenge, tekmovanje v načrtovanju robotskih celic v programskem okolju RobotStudio. Predhodno znanje ni potrebno, saj bodo za vse zainteresirane pripravili kratek tečaj uporabe programa. Tekmovalci bodo postavljeni pred naloge, ki bodo preizkušale njihove sposobnosti reševanja problemov. Najboljše rešitve pa bodo bogato nagradili. K prijavi vabijo vse študente, ne glede na smer študija.

Robot namesto barmana in kot soigralec pri družabnih igrah

Od ponedeljka do četrtka bodo v avli potekale predstavitve robotskih aplikacij, ki so jih med letom pripravili študenti Fakultete za elektrotehniko. Ali ste se kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi prišli v bar in tam namesto natakarja za pultom zagledali robota? To izkušnjo boste lahko doživeli na letošnjih Dnevih industrijske robotike. Z robotom boste lahko zaigrali križce in krožce in se pomerili v igri Jenga. Na ogled bo tudi robot, ki zna sestaviti računalnik in takšen, ki po vaših navodilih sestavi mozaik. Piškotobot bo poskrbel, da vam ne bo "padel sladkor", Kamerabot pa za odlične posnetke - premikal bo kamero in nadziral fokus, da se boste lahko vi povsem posvetili vlogi režiserja, igralca ali programerja.

Svoje projekte bodo preko zanimivih predavanj tudi letos predstavili strokovnjaki iz industrije in z raziskovalnih področij. Dogodek pa se bo zaključil v petek, 3. aprila, s strokovno ekskurzijo v KLS Ljubno in podjetje Odelo, kjer si bodo študentje ogledali uporabo robotike in avtomatiziranih sistemov v praksi.

Več o dogodku: http://bit.ly/32FlzvR